Sigortalı çalışan annelere 1300 lira bakıcı desteği şartları neler?

Sigortalı çalışan annelere 1300 lira bakıcı desteği şartları neler?

Sosyal Güvenlik Kurumunca yürütülen Avrupa Birliği destekli ‘Eğitimli Çocuk Bakıcılarının Teşviki Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamını Desteklenmesi Projesi’ hayata geçirilecek. Bu projeyle sigortalı çalışan annelere bakıcılara verilmek üzere 1300 lira devlet desteği verilecek. Peki bu destekten yararlanma şartları nelerdir? İşte detaylar…

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 3.700 çocuk bakıcısına ekonomik destek vereceklerini duyurdu. Bu sayede eğitimli ve sigortalı çocuk bakıcılığını teşvik etmeyi amaçladıklarını bildirdi. Peki bu destekten kimler yararlanabilecek, başvurular ne zaman başlıyor? Konu ile ilgili detaylar haberimizde…

DESTEK KİMLERE VERİLECEK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Türkiye’de hem kadının istihdama katılımını oranını artırmak hem de çalışan annelerin çocuklarına bakmalarını kolaylaştırmak adına, sertifikalı çocuk bakıcılarına verilmek üzere 1300 lira destek vereceklerini belirtti. Sosyal güvenlik kurumu aracılığıyla bu destek sağlanacak.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk konu ile ilgili şu açıklamada bulundu: “Projemize; Ankara, İstanbul ve İzmir’de çocuğuyla birlikte ikamet eden, sigortalı işçi statüsünde tam zamanlı çalışan, 0-24 aylık çocuğu olan ve 0-36 ay çocuk bakımını kapsayan eğitim aldığını diplomayla veya İŞKUR, Mesleki Yeterlilik Kurumu ya da Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifika ile ispatlayan bakıcı istihdam eden anneler başvurabilecek.” Dedi.

BAŞVURU NE ZAMAN VE NEREDE YAPILACAK?

Bu teşvikten yararlanmak için başvurular internet üzerinden yapılacak. www.sgkegitimlibakici.org adresinden e-devlet şifresi ile yapılabilecek.

Başvurular için ön kayıt 13 Kasım Çarşamba günü saat 14:00’te alınmaya başlanacak. Kesin kayırlar ise 26 Kasım Salı Günü alınacak.

19-11/12/sigortali-calisan-annelere-bakici-destegi-ile-1300-tl-yardim-yardim-basvurulari.jpg

DESTEK NE KADAR SÜRECEK?

Ankara, İstanbul ve İzmir’de uygulanacak proje, hem sigortalı anneleri desteklemek amacıyla hem de sertifikalı ve eğitimli çocuk bakıcısı kadınları mali yönden desteklemek amacıyla hayata geçiriliyor. Çalışan anne desteği kapsamında aylık bakıcı ücreti olarak 1300 tl, engelli çocuğu olan annelere ise aylık 1625 tl bakıcı desteği sağlanacak. Bu destekler sigortalı anneler üzerinden sertifikalı bakıcılara verilecek. Proje desteği de 3 yıl sürecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN