Can Holdingin sahibi Kemal Can kimdir? İstanbul Bilgi Üniversitesi satıldı

Can Holdingin sahibi Kemal Can kimdir? İstanbul Bilgi Üniversitesi satıldı

Gelen son dakika haberinin ardından Can Holding’in sahibi Kemal Can 90 milyon avro karşılığında İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni satın almıştı. Son olarak Doğa Koleji'nin de Can Holding'e satılacağı iddia ediliyor. Peki Can Holding’in sahibi Kemal Can kimdir? İşte gelişmeler…

Geçtiğimiz eylül ayında, Kemal Can’ın sahibi olduğu Can Holding, Laureate International bünyesinde faaliyetlerini sürdüren İstanbul Bilgi Üniversitesi'ni 90 milyon dolara satın almıştı. Satın almanın ardından, Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı Yönetim Kurulu, 1994’te kurulan Bilgi Eğitim ve Kültür Vakfı'na Can Ailesinin, vakfın destekçileri arasında yer aldığını duyurdu.

AKADEMİK KADROLARDA DEĞİŞİKLİK YOK

Üniversitenin mevcut yönetimi ile akademik ve idari kadroları bir değişiklik olmadan, sistemin devam edeceği kaydedilirken, Laureate Uluslararası Üniversiteler Ağı başta olmak üzere diğer tüm uluslararası iş birliklerinin de büyüyerek süreceği vurgulandı. Üniversitenin dün olduğu gibi bugün de eğitim yolculuğuna 'Okul için değil, yaşam için öğrenme' ilkesiyle devam ettiği belirtilirken, yeni dönemde de öğrenciler, akademisyenler ve idari kadro ile birlikte Türkiye’nin eğitim hayatına sağlanacak katkıların artacağı bilgisi paylaşıldı.

19-09/04/bilgi-universitesijpgg.jpg

CAN HOLDİNG HAKKINDA

Madeni yağ, akaryakıt, LPG sektörlerinde faaliyetlerini sürdüren Energy Petrol, otomotiv grubu başta olmak üzere endüstriyel yağlarda antifriz çeşitleri, oto bakım ürünleri üretimi ve satışı yapıyor. Şirketin bünyesinde Golden Hill Fotel, Energy Petrol, Telefox, Mediza Hospital, Energia, Awox ve Tectone gibi markalar yer alıyor. Holding’in başkanlık koltuğunda ise Kemal Can oturuyor.

DİĞER GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

KEMAL CAN KİMDİR?

Can Holding Yönetim Kurulu Başkanı olan Kemal Can, aslen Ağrılıdır. Otelleri, benzin istasyonları ve hastaneleri bulunan Kemal Can, 31 Mart 2019 yerel seçimleri öncesinde Cumhur İttifakı'nın Ağrı Büyükşehir Belediye Başkanı adayı olan ve sonra seçilen Savcı Sayan'ı ziyaret etmişti. 

19-09/04/cemal.jpg

BİLGİ ÜNİVERSİTESİ

7 Haziran 1996 tarihinde kurulan Bilgi Üniversitesi yönetimi 2006 yılında dünyanın dört bir yanında üniversiteleri bulunan ABD’li Laurate International ağına geçti. 23.000 öğrencisi, yaklaşık 1.000 akademik personeli, 7 fakültesi, 3 enstitüsü, 4 yüksekokulu ve 3 meslek yüksek okulu ile lisans, lisansüstü, önlisans öğretimi verilen 150’yi aşkın programıyla öğretime devam ediyor. Okul 2017 yılı 30.000’den fazla mezun vermiş durumda.

DOĞA KOLEJİ'Nİ CAN HOLDİNG ALACAK İDDİASI

Hürriyet'ten Nurcan Çakmakçı'nın 12 Aralık 2019 tarihli köşesinde yer alan bilgiye göre, şu anda Bilgi Üniversitesi’ni satın alan Can Holding ile Doğa Koleji'nin görüşmelerinin sürdüğü, gizlilik anlaşması nedeniyle açıklama yapılmadığı söyleniyor.

Can Holding’in bunun için bir kamu bankasından kredi onayı aldığı da belirtiliyor. İmza atılır atılmaz yarın öğretmen maaşlarının ödeneceği iddia ediliyor.

DOĞA KOLEJİ

Doğa, 50’si franchise 129 kampus, 13 bin 500 çalışan ve 70 bine yakın öğrenci ile Türkiye’nin en büyük eğitim zinciri. 129 kampustaki 46 bin öğrenci merkeze bağlı, 24 bini ise franchise okullarda eğitim görüyor.

Doğa Okulları’nın sahibi Ömer Saçaklıoğlu kısa bir süre önce de Süzer grubu ile masaya oturdu. Borçlanma ile ilgili sorunlar nedeniyle sıkıntı çıktı. Kurumun özellikle SGK ve vergi borçları çok yüklü çıkınca Süzer Grubu masadan çekildi. Vergi borçları için kurumun bazı binalarına el kondu.

1.3 MİLYAR LİRALIK BORÇ

Doğa’yı satın alacak kurumun en az 1.3 milyar liralık borcu cebinden çıkarması gerektiği konuşuluyor. Bu rakamın içinde elektrik, doğalgaz, yemek, kira gibi borçları yer alıyor. Anlaşma imzalanırsa maaşlar ödenecek, kurum çalışanları ve veliler bir nefes alacak.

Kurumun bu zorlu sürecinde öğretmenlerin büyük kısmı ekim ayından itibaren maaşlarını alamadı. Bazı şubelerde hazirandan itibaren ödemeler yapılmadı. Ancak buna rağmen öğretmenler, ne öğrencilere ne de velilere bu sıkıntılı durumu yansıttı. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN