Çiftçiye DenizBank’tan 90 milyarlık su

Çiftçiye DenizBank’tan 90 milyarlık su

Tarım kredilerinin yüzde 10 büyüme ile 110 milyar liraya ulaştığını ifade eden Denizbank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Koçak “Tarıma harcanan her 1 lira 2.6 lira kadar bir tarımsal çıktı yaratıyor. Bu açıdan bakıldığında 90 milyar TL üzerinde bir üretime katkı sağladığımızı ifade edebiliriz” dedi.

Uluslararası Tarım Üreticileri Federasyonu’nun (IFAP) kuruluş tarihi olan 14 Mayıs, 1984 yılından beri her yıl ‘Dünya Çiftçiler Günü’ olarak kutlanıyor. Bugün dolayısıyla açıklamalarda bulunan Denizbank Tarım Bankacılığı Grubu Genel Müdür Yardımcısı Burak Koçak, bankacılık konusunda da tarıma ve çiftçiye verilen önemin oldukça yüksek olduğuna değindi. DenizBank olarak özel bankalar arasında tarım bankacılığının bayraktarlığını yapmaktan gurur duyduklarını ifade eden Koçak “12 bin yılı aşkın bir süredir bu topraklarda sürdürülen bir faaliyet tarım; bugün farklı sektörlerde çalışan birçok yurttaşımızın ailesinde, atalarında, genlerinde tarımın izi var. Ülkemizin dış ticaret konusunda umutlu olması gereken, büyük potansiyele sahip bir sektörden bahsediyoruz. Bu sektörde taş üstüne bir taş daha koyan tüm paydaşların varlığı bizim için mutluluk kaynağı, işimizi yaparken de bu duygusal yoğunluğumuzu mesleğimize ilave ederek yapmaya çalışıyoruz” dedi.

Tarım kredilerinin yüzde 10 büyüme ile 110 milyar liraya ulaştığını ifade eden Koçak, bu yılın tarım için olumlu geçeceğini bildirdi. “Denizbank’ın açısından bakıldığında tarım bankacılığı büyük bir başarı hikayesi. 2003 yılında 3 kişilik bir ekiple başlayan serüvenimizde bugün tarıma hizmet veren 1000 kişilik bir ekibe ulaştık. Yurt çapında 400’e yakın şubede 1,2 milyona yakın üreticimize hizmet veriyoruz” diyen Koçak şöyle devam etti: “DenizBank olarak 16 senedir hizmet verdiğimiz tarım sektöründe toplam kredi hacmimiz 13 milyar TL üzerindeyken bugüne kadar kapanan kredileri de dahil ettiğimizde sektöre 35 milyar TL tutarında kredi sağladık. 1 birim kredinin tarım üretiminde çıktı olarak karşılığı 2,6 birim kadar, yani tarıma harcanan her 1 lira 2,6 lira kadar bir tarımsal çıktı yaratıyor. Bu açıdan bakıldığında 90 milyar TL üzerinde bir üretime katkı sağladığımızı ifade edebiliriz.” 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN