CNG’li otobüsler için 1.3 milyon euroluk yatırım

CNG’li otobüsler için 1.3 milyon euroluk yatırım

Mercedes-Benz Türk, CNG’li otobüsler için kurduğu dolum tesisine, gaz kaçağı tespit çalışmalarına, AR-GE ve üretim alanlarına toplamda 1.3 milyon euro yatırım gerçekleştirdi. Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen otobüsler Estonya ve İtalya’ya ihraç ediliyor.

Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda 2016’dan beri CNG’li otobüs üretmeye başlayan Mercedes-Benz Türk’ün bu alandaki yatırımları 1.3 milyon euroyu geçti. CNG’li otobüslerle ilgili üretim, AR-GE ve test safhalarındaki ihtiyaçlar doğrultusunda çalışmalar sürdürülürken; patenti alınan uygulamalarla da Mercedes-Benz Türk’ün global rekabetteki pozisyonu kuvvetleniyor. Tesiste, CNG’li otobüse tamamen elektronik cihazlarla 200 bar basabilen dolum tesisi için 2015 yılından günümüze 350 bin euro yatırım yapıldı. Bu tesisteki gaz kaçak tespitine dair düzenlemeler için de 150 bin euroluk yatırım gerçekleştirilmesinin sonucunda yaklaşık yarım milyon euroya yakın yatırım yapılarak bu alanda Türkiye’nin en büyük çalışmalarından biri gerçekleştirildi.

Yeni bağlantı sistemleri, gaz sızdırmazlık testi ve CNG’li araçlar için patlamaya karşı önlemler kapsamında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında çalışanlara eğitim programları da uygulandı. CNG’li otobüsler için özel olarak geliştirilen tekstil kaplamalı tavan uygulaması AR-GE Merkezi’nin bir inovasyonu. Plastik veya benzer diğer malzemelere göre boyanması gerekmeyen tekstil tavan uygulaması; hafiflik, güvenlik ve ekonomiklik gibi sağladığı avantajların yanı sıra çevreci bir kullanım sağlıyor. Hoşdere Otobüs Fabrikası’nda üretilen CNG’li Conecto’nun “Solo” ve “Körüklü” olarak iki versiyonu bulunuyor. Next Generation Conecto Projesi kapsamında üretilen araçlarda 12 ya da 18 metrelik versiyonlar sunuluyor. 

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN