Çocuğu olanlar dikkat! 1.300 TL nakit ödeme veriliyor! Başvuru yapanlar paralarını PTT’den alacak

Çocuğu olanlar dikkat! 1.300 TL nakit ödeme veriliyor! Başvuru yapanlar paralarını PTT’den alacak

Sosyal yardım destekleri kapsamında pek çok yardım gündeme gelirken milyonların beklediği açıklama yapıldı. E-devlet üzerinden yapacağınız başvurular ile 1.300 TL'ye kadar nakit ödeme alabilirsiniz. Başvurular e-devlet üzerinden yapılacak. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının vermiş olduğu destek kampanyaları devam ediyor. Bakanlık tarafından yapılan ödemelerden biri de çocuk yardım parasıdır. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine giderek başvuru yapabilirken T.C. kimlik numaranız ve şifreniz ile e-devlet üzerinden başvuru yapabilirsiniz. İşte merak edilen konu hakkındaki tüm detaylar…

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Bakanlık tarafından yapılan açıklama doğrultusunda çocuk parası yardımından yararlanacak olan ailelerin başvuru işlemlerini tamamlaması gerekmektedir. 3 çocuğa kadar verilecek olan yardım ödemesi hakkındaki detaylar Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden açıklandı.

Çocuklu ve dar gelirli ailelerin yardımına koşan bakanlık sosyal yardım ödemeleri kapsamında her geçen gün yeni bir kampanya ile gündeme geliyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile çocuk yardım parası alabilirsiniz. Ödemeler 1. 2. ve 3. çocuklar için yapılmaktadır.

Doğum yardımı

PTT ŞUBELERİNDEN BAŞVURU YAPABİLİRSİNİZ

Doğum parası adı altında verilen bu yardımdan yararlanacak olan ailelerin şartları tamamlaması gerekmektedir. Başvurularını tamamlayan aileler T.C. kimlik kartı ile PTT şubelerinden ödemelerini alabilirler. Annenin kimlik kartı ile birlikte çocuğun kimlik kartının da bulunması gerekmektedir.

DOĞUM YARDIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Sosyal yardımlar kapsamında pek çok farklı kampanya yer alırken doğum parası da bunlardan bir tanesidir. Bu yardımdan yararlanmak için öncelikle Yeni doğan çocuğun nüfus kaydının yapılması gerekmektedir. Daha sonra annelerin doğum yardımı başvuru dilekçesini doldurması gerekir. Dilekçe Sadece anne tarafından elektronik ortamda doldurulmaktadır. E-devlet sistemi üzerinden doldurulan form ile başvurunuz tamamlanmış olacak. Bununla birlikte başvuru yapacak olan kişiler sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı il müdürlüklerine de başvuru yapabilir. Yurtdışında yaşayan ve yardımdan yararlanacak olan kişiler ise konsolosluk ve büyükelçiliklere başvuru yapabilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN