CoinBase, BtcTurk’u rekor fiyata satın alıyor

CoinBase, BtcTurk’u rekor fiyata satın alıyor

Türkiye'nin en büyük kripto borsası olan BtcTurk, dünyanın en büyüğü CoinBase'e satılıyor. İş insanı Kerem Tibuk tarafından kurulan BtcTurk, 3,2 milyar dolara CoinBase'in olacak.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan ABD merkezli CoinBase’in Türkiye piyasasına BtcTurk’u alarak gireceği anlaşılıyor. Başlangıçta alım fiyatının 5 milyar dolar olarak kararlaştırıldığı ama BitCoin’in değer kaybetmesi sonrası alım fiyatının 3.2 milyar dolara düştüğü öne sürülüyor.

BtcTurk, 2013 yılında Türkiye’nin ilk kripto borsası olarak Kerem Tibuk tarafından kuruldu. Halen Tibuk şirketin yüzde 68 hissesinin sahibi. Şirketin CEO’su, eski bankacı Özgür Güneri yüzde 28 hisseye sahip, kalan hisseler ise şirket CFO’su Ozan Yurtsever’de.

Satın almanın tamamının nakit olmayacağı, bazı bölümlerinde hisse değiş tokuşu yapılacağı haberleri var.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN