Coşkun Aral: Bugün pazardan domates alamadım

Coşkun Aral: Bugün pazardan domates alamadım

Usta gazeteci Coşkun Aral, katıldığı bir programda ekonomiye dair değerlendirmelerde bulundu. Türkiye'nin pazarları ile ilgili çektiği belgesel programından edindiği izlenimler sorulan Aral, "Bugün ben sadece alıcı olarak pazara gittim. Domates alamadım. Halen 30 lira civarında domates" dedi.

Duayen gazeteci Coşkun Aral, Tele1'de Namık Koçak'ın sunduğu "Gazeteciler Masası" programına konuk oldu. Ülke ve dünya gündemine dair soruları yanıtlayan usta gazeteci, ekonomiye dair çarpıcı yorumlarda bulundu.

Kendisine halen çekimlerine devam ettiği "Türkiye'nin Pazarları" adlı belgesel programının yapımı esnasında edindiği izlenimleri sorulan Aral, "Bugün ben sadece alıcı olarak pazara gittim. Domates alamadım. Halen 30 lira civarında domates" dedi.

"PROGRAMLARI YAPARKEN IZGARA ETLERİ GÖSTERMİYORUZ"

Gazeteci Timur Akkurt'la beraber Türkiye'nin Pazarları programında yaptıkları öğrenci yemeğini anlatan Aral, protein ihtiyacını karşılayamayan gençler hakkında şunları söyledi:

"Bir toplumda yetişme çağındaki bir gencin proteinden mahrum kalması her şeye inanan, bir sonraki dönemi için kendisini feda eden bir biat toplumu...

Bizi yönetenler bundan habersizler. Biz programı yaparken bile böyle ızgara etleri göstermeyelim çünkü izleyip de alamayacak durumda olan insanlar var.

Sivas'ın meşhur bir dönercisi var. (Orada program çekerken) N'olur çok güzel çekmeyelim çünkü kapıda döner bekleyen çocuklar var."

coskun-aral-timur-akkurt.pngCoşkun Aral ve Timur Akkurt

AVRUPA'DA EMEKLİ GAZETECİNİN ÜCRETİ: 3 BİN EURO

Kızının Hollanda'da okuduğunu belirten Aral, orada da enflasyon olduğunu ancak bir emekli gazetecinin orada ayda 3 bin euro civarında kazanç elde edebildiğini söyledi.

Etin kilosunun 6 euro, peynirin kilosunun 3 buçuk euro olduğu bir ülkede bunun emekli gazeteci için bile katlanılamaz olmadığına dikkat çekti.

MERCİMEK, NOHUT VE BEZELYENİN VATANI BURASI

Anadolu'nun Hititler döneminde ekimine başlanan mercimek, nohut ve bezelyenin vatanı olduğunu söyleyen Aral, ithal ürün politikasına dair de tarihten bir örnek verdi.

Osmanlı döneminde bölgelerin toprak ağaları olduğunu hatırlatan Aral, bir toprak ağasının yüzde 20 vergi alacağı yerde olması gerekenden fazla vergi aldığı durumlarda çiftçinin tarlasını ekmediğini, ancak kendine yetecek kadar üretim yaptığını, vergi memurları geldiğinde de boş çuvalları gösterdiğini belirtti.

turkiyenin-pazarlari.pngİkili Türkiye'nin Pazarları programının çekimlerinde pazarın nabzını tutmaya devam ediyor.

İthalat politikasının sebebinin de yanlış tarım politikaları olduğuna işaret eden Aral, bir dönem Avrupası'nda hâkim olan komisyoncu Merkantalist anlayışın bugün iktidar tarafından her alanda uygulamaya konulduğunu söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (9)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
9 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN