CTMovies: Türk halkının coşkusu planlarımızı aştı

CTMovies: Türk halkının coşkusu planlarımızı aştı

Özgün dağıtım modeliyle dikkat çeken Amerikan şirketi CTMovies, filmlerin gişesini yükseltenlerin bonus kazanmasını sağlıyor. Türk pazarında hizmet vermek üzere ilgili makamlarla anlaşma imzaladığını geçtiğimiz günlerde duyuran şirket, teşekkür etmek amacıyla bir basın toplantısı düzenledi.

Özgün dağıtım modeliyle dikkat çeken Amerikan şirketi CTMovies, 25 Ocak’ta İstanbul'da bir basın toplantısı düzenledi. Toplantı sırasında telefonla Türk makamlarına bağlanan CTMovies, destekleri için teşekkürlerini sundu ve Türkiye’deki kullanıcılarının 500 bini aştığını açıkladı. Basın toplantısında konuşan CTMovies temsilcisi şunları söyledi: “Türk halkının coşkusunu derinden hissediyoruz. Türk pazarına girmemizden sonraki birkaç ay içinde, kullanıcı sayımız büyük bir ivme yakaladı. Şu ana kadar Türk hükümetine yaklaşık 10 milyon ABD doları vergi ödedik.”

CTMovies’in yılın başında Türkiye'de şube açacağını açıkladığını hatırlatarak bu konuda gelişme olup olmadığını gündeme getiren bir soru üstüne, şunlar söylendi: “Türk halkının coşkusu planlarımızı aştı. Başlangıçta seçtiğimiz fiziksel mekanın yeterli olmayacağını gördük. Daha büyük bir ofis alanı bulmak üzere kolları sıvadık. Şu anda Ankara ve İstanbul'da iki ayrı adres üstünde duruyoruz. Aynı anda 2 şube açarak bin kişilik istihdam yaratmamız mümkün. Hedefimiz Kurban Bayramı'ndan sonra Ağustos ayı itibarıyla düğmeye basmak.”

Toplantıda yapılan açıklamaya göre, CTMovies Paramount Pictures, Universal Pictures, 20th Century Fox Pictures, Disney Pictures, Columbia Pictures ve diğer dünyaca ünlü yapım şirketleriyle derinlemesine işbirliğine ulaştı. 20'den fazla ülkede kullanıcıları bulunan CTMovies’in kümülatif işbirliği gişesi 100 milyar doları aştı ve gişenin yüzde 70'i CTMovies benzersiz gişe dağıtım modu tarafından tamamlandı.

Basın toplantısında konuşan CTMovies temsilcisi şunları söyledi: “Büyük film şirketleriyle yaptığımız işbirliğinin amacı, mevcut film tanıtım ve biletleme modelini yıkmak değil. İnterneti, üreticilere yeni tanıtım ve satış kanalları yaratarak verimliliklerini artırmak için kullanmayı hedefliyoruz. Bu yaklaşımımız, geleneksel modellerin tamamlayıcısı olarak görülüyor. Diğer bir deyişle, geleneksel tanıtım bağlantısını atlamıyoruz. Aksine daha hızlı tamamlanan, tanıtım sürecindeki geri bildirim verilerine göre stratejisi zamanla ayarlanan, böylece kullanıcıların ihtiyaçlarına daha doğrudan cevap verilebilen br yaklaşımımız var.”

Bu modelin aynı zamanda yeni pazarlara açılmanın önünü açacağını söyleyen CTMovies temsilcisi, “Böylece yapımcının tanıtım faaliyetleri, filme dikkat etmeyenler de dahil olmak üzere daha fazla kullanıcı tarafından görülebilecek. Herkes, sinema piyasasının yapması gerekenin, mevcut borsa piyasasını yıkmak yerine artırmak olduğuna inanıyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN