Dacıa’nın yeni SUV’u dizel kadar ekonomik

Dacıa’nın yeni SUV’u dizel kadar ekonomik

Türkiye’nin en ekonomik otomobil modellerini yollara çıkaran Dacia, yeni motor seçenekleriyle dikkat çekiyor. Duster’a 1.3 litrelik turbo benzinli motor seçeneğini ekleyen marka, dizellere taş çıkarıyor. Dizelden 24 bin lira daha uygun olan model tüketimde de oldukça cimri.

ALİ YILDIRIM/İSTANBUL

Türkiye’nin en çok tercih edilen segmenti olmaya başlayan SUV modeller her geçen gün yenileniyor. Özellikle bu sınıfta en çok tercih edilen modellerin başında gelenlerden biri olan Dacia Duster, fiyat-performans ikilisiyle oldukça başarılı bir grafik çiziyor. Artık daha iddialı bir görünüme kavuşan model, artırılan donanımı, konforlu sürüşü ve sessiz kabiniyle tüketicilerin ilgisini çekiyor. Motor seçenekleri arasına eklenen yeni nesil benzinli ünite 1.3 Tce, yerini aldığı 1.2 litrelik versiyondan belirgin şekilde daha başarılı. 

Konuğumuz olan 1.3 Tce motorlu Duster, açık konuşmak gerekirse dizellere taş çıkarıyor. Tamamen yeniden tasarlanan Duster, sportif çizgileri ve tam bir arazi aracı gibi görünen karoseriyle öne çıkıyor. Büyük farlar ve geniş ızgara, yüksek kaputla birlikte araca sağlam bir görünüm kazandırıyor. Geniş çamurluklar, tavan rayları ve arazi araçlarında  görmeye alıştığımız tampon altı korumalar aracın kullanım amacını gözler önüne seriyor. X şeklindeki arka far grubu, geniş cam ve büyük bagaj kapağı, kullanışlı bir otomobilin de şık olabileceğini kanıtlıyor. Aracın iç mekânı da yenilenmeden nasibini alıyor. Şalter şeklindeki kumanda birimleri ve 3 yuvarlak ekrandan oluşan klima, rahat kullanımıyla dikkat çekiyor. 7 inçlik Dacia Media NAV opsiyonel listedeki birkaç donanımdan biri. Yuvarlak havalandırma çıkışları ve çift katlı görünen konsol, eski jenerasyondan daha kaliteli hissettiriyor. Aracın içi yeterince geniş. Rahat koltuklar, uzun yolculuklarda bile fazlasıyla konforlu. Bu duruma başarılı süspansiyon sistemi de katkı sağlıyor. 478 litrelik bagaj da oldukça kullanışlı ve geniş. Bize konuk olan 1.3 litrelik Tce motorun sessiz yapısı da kullanım konforunu artırıyor. 

19-07/01/daa.jpg

130 BEYGİRLİK BENZİNLİ

Duster’da görev yapan 1.3 litrelik Tce motor, turbo beslemeli vWWe 4 silindirli. 130 beygir güç ve 240 nm tork üreten model, 6 ileri manuel şanzımanla kombine edilmiş. Araç, 0’dan 100 km/s sürate 10 saniye ulaşıyor. Maksimum hızı saatte 191 kilometre olan araç, selefinden 14 km/s daha performanslı. Önceki 1.2 litrelik motora göre çok daha hızlı hissettiren yeni ünite, manuel şanzımanın başarılı oranlarıyla akıcı bir ivmelenme vadediyor. Ara hızlanmalarda da beklentileri karşılayan araç, artan torku sayesinde daha esnek yapıda. Fabrika verilerine göre aracın ortalama tüketimi 6 litre. 50 litrelik depoyla menzil 800 kilometrenin üzerinde. Bizim kullanımımızda yol bilgisayarına yansıyan ortalama ise özellikle uzun yol sürüşünde 5.5 litre oldu. Şehir içinde ise 6.1 litrelik ortalamayı yakaladık. Sakin kullanımda rahatlıkla 5 litre seviyelerine gerileyen tüketim, daha pahalı olan dizel versiyonu görmezden gelmenizi sağlayabilir. Performansı kadar frenleriyle de beklentileri fazlasıyla karşılayan otomobil, yol tutuş konusunda da üstüne düşen görevi rahatlıkla yerine getiriyor.

DİZELDEN 24 BİN LİRA DAHA UCUZ

Araç 99 bin 250 liradan başlayan fiyatlarla satışa sunuluyor. Duster’ın, bize konuk olan versiyonu 116 bin 400 liralık etiket taşıyor. Bu fiyat aynı donanıma sahip dizel versiyondan yaklaşık 24 bin lira daha uygun. Prestige donanımlı otomobilde 16 inçlik alaşım jantlar, deri direksiyon, ön yolcu koltuğu altında saklama gözü, park sensörü, LED aydınlatmalar, gündüz sürüş farları, ESC, ön/yan/perde hava yastıkları, hız sabitleyici, stop&start sistemi, otomatik farlar, yokuş iniş desteği, klima, Eco modu, lastik basınç göstergesi sunuluyor. 360 derece kamera, Dacia Media NAV, kör nokta uyarı sistemi ve otomatik klima ise makul fiyatlarla satın alınabiliyor.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN