Daha cimri dizelle geldi

Daha cimri dizelle geldi

Dördüncü nesil Kia Sportage, daha dinamik ve modern bir görünümle geldi. Test konuğumuz olan model sportif dış tasarımı yeni ön ve arka tamponlarla yeniden hayat bulmuş.

Dördüncü nesil Kia Sportage, daha dinamik ve modern bir görünümle geldi. Test konuğumuz olan model sportif dış tasarımı yeni ön ve arka tamponlarla yeniden hayat bulmuş. GT Line versiyonlarında parlak sıcak radyatör ızgarası ve arka bagaj kapağında koyu krom süslemeler bulunuyor.

Versiyona özgü 19 inçlik alaşım jantlar yeniden tasarlanırken tüm versiyonlarda çift egzoz çıkışına sahip arka difüzör ve yeniden tasarlanan “buz küpü” LED sis farları devreye giriyor. Kia Sportage’ın yaşam alanı tasarımı yerini aldığı modele göre korunurken bir dizi etkin dokunuş yapılmış. Kokpit yeni direksiyon simidi ve yeni göstergelerle şekillenirken yeni döşemelerin de katkısıyla kalite algısı yükseltilmiş. Donanım seviyesine bağlı olarak; dur-kalk özelliğine sahip akıllı hız sabitleme sistemi, park ve manevraları kolaylaştıran çevre görüş sistemi ve sürücü dikkat dağınıklığı uyarı sistemi de dahil olmak üzere KIA’nın en güncel sürüş destek sistemlerini bünyesinde barındırıyor. Ayrıca Kia Sportage satın alacak olanlar 7 inç büyüklüğünde dokunmatik ekranlı veya 8 inç büyüklüğünde çerçevesiz ekranlı olmak üzere farklı bilgi ve eğlence sistemi alternatifleri bulunuyor. 1.6 litrelik yeni dizel motor 136 beygir güç üretiyor. 320 Nm torku yedi kademeli çift kavramalı şanzıman (DCT) ile yola aktarıyor. Fabrika verilerine göre araç 100 km’de ortalama 4.7 litre yakıt tüketen tüketiyor. Bizim kullanımımızda ise 6.2 litre tüketimi yol bilgisayarına yansıttı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN