Dar gelirli çocuklu 1.259 TL ödeniyor! e-Devlet'ten hemen başvuru yapın!

Dar gelirli çocuklu 1.259 TL ödeniyor! e-Devlet'ten hemen başvuru yapın!

İhtiyaç sahibi ailelere verilen destek yardımları gün geçtikçe artış göstermeye başlarken özellikle çocuklu ailelere yardım edileceği belirtildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından her ay 1.259 TL düzenli olarak hesaplara yatırılacak. E-devlet üzerinden başvurular yapılırken konu hakkında detayları Bakan Derya Yanık açıkladı.

SED yardımları Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık tarafından açıklanırken özellikle başvuruların başladığına değinildi. Özellikle çocuk sahibi, ihtiyaç sahibi olan kişilere yapılan bu yardımlar için başvuru şartları merak uyandırdı. SED yardımları kapsamında binlerce çocuğa yadım edilmek amaçlanırken temel ihtiyaçları karşılamak adına biraz da olsa destek verilmektedir. SED yardım başvuru şartları nelerdir, kimler yararlanabilir? SED yardım başvuru tarihleri ve detaylar...

ÇOCUK SAHİBİ AİLELERE DESTEK ÖDEMESİ

SED yardım kapsamında çocuklu ailelere yapılan hesaplamalar doğrultusunda ortalama 1.259 TL verilmesi hedeflendi. SED desteğinden yararlanmak için İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüklerine gidilerek dilekçe verilmesi gerekir. Bunun yanı sıra e-devlet üzerinden TC kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak da başvuru yapılır.

SED yardımları her ayın ikinci haftasında hesaplara yatırılırken yardım ödemeleri e-devlet üzerinden sorgulanmasında mümkündür.

SED BAŞVURU İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR

-Başvuru dilekçesi

-TC kimlik numarası beyanı

-Sağlık raporu, öğrenci belgesi

-İŞKUR ve meslek kurslarına başvurduğuna dair belge.

SED YARDIM KİMLERE VERİLİR?

-SED yardımından yararlanılırken ailesi ve yakınları tarafından bakılabilecek durumda çocukların olması

-Maddi durum yetersizliği olan ve bu nedenle SED yardımı almak için muhtaç durumda yer almak

-Yaş sınırını dolduran, sosyal hizmet kuruluşlarında veya kendisine bakan koruyucu aile yanından ayrıldığında

-Çocukların asgari ihtiyaçları karşılanmadığında SED yardımına başvuruda bulunulabilir. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN