Dar gelirlilere yılbaşı ikramiyesi gibi yardım! Tek bir başvuruyla 1.400 TL PTT hesaplarına yatacak

Dar gelirlilere yılbaşı ikramiyesi gibi yardım! Tek bir başvuruyla 1.400 TL PTT hesaplarına yatacak

Devlet tarafından ihtiyaç sahibi vatandaşlar için düzenlenen Aile Destek Paketi ödemelerinin ne zaman yatacağı merak ediliyor. Peki, Aralık ayı sosyal destek ödemeleri yattı mı, ne zaman yatırılacak? İşte, Aralık ayı sosyal destek ödemeleri tarihi...

Aile Destek Paketi kapsamında ihtiyaç sahibi vatandaşlara aylık 850 ile 1.250 TL arasında maddi yardım sağlanıyor. Söz konusu yardımlardan faydalananlar ise Aralık ayı ödemelerinin yapılacağı tarihleri araştırıyor.

AİLE DESTEK PAKETİ ARALIK AYI ÖDEMELERİ BAŞLADI MI?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı resmi internet sitesinde ödemelerin yapılacağı tarihle ilgili, "Program dahilindeki gelecek ödemelerde de aynı uygulama sürdürülecek olup destek sağlanacak ayın sonunda ödeme işlemleri güncel veriler ışığında başlatılacaktır. İşlemleri takip eden ayın ilk haftasında ise hak sahibi vatandaşlarımıza Türkiye Aile Destek ödemeleri ulaştırılacaktır." bilgisi verildi.

Aralık ayında ödemelerin yapılacağı tarihle ilgili net bir bilgi bulunmuyor.

SOSYAL DESTEKLERE ZAM GELDİ!

Sosyal destek ödemeleriyle ilgili konuşan Bakan Yanık, "Bu doğrultuda 450-600 lira olan destek tutarımızı 850-1.250 liraya yükseltiyoruz. Çocuk Destek Bileşeni kapsamında hanelerde bulunan çocuk sayısına göre hanelere aylık 350 lira ile 650 lira aralığında destek vereceğiz. Bu kapsamda 1-2 çocuklu hanelere 350 lira, 3 çocuklu hanelere 450 lira, 4 çocuklu hanelere 550 lira, 5 ve daha fazla çocuklu hanelere 650 lira ilave destek sağlayacağız. Yeni tutarlar da kasım ayı ödemelerine yansıtılacaktır.” ifadeleriyle ödemelerin arttığını duyurdu.

aile destek ödemeleri

AİLE DESTEK PAKETİ BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Başvuru sahiplerinde aranan özellikler şunlardır:

- T.C vatandaşı olunması

- Yurt içinde ikamet ediyor olunması

- 18 yaşını doldurmuş olması

- Hane içinde memur, kamu işçisi, noter ya da muhtar olarak çalışmakta olan, yurt dışında çalışan veya borçlanan kişi olmaması.

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILIYOR?

Aile Destek Paketi başvuru işlemleri e-Devlet sisteminden veya Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları aracılığıyla yapılabiliyor.

İKİNCİ DÖNEM BAŞVURU İŞLEMLERİ DEVAM EDİYOR!

Söz konusu desteklerin bir yıl devam edeceğini söyleyen Bakan Yanık, "Temmuz başı itibarıyla haziran döneminden başlatarak ödemeleri yapmaya başladık. Temmuz-ağustos döneminde 1,6 milyon haneye yaklaşık 1,3 milyar lira ödeme yapmışız, ikinci dönem başvuruları hali hazırda devam ediyor." diyerek başvuruların devam ettiği bilgisini verdi.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN