DenizBank teknolojik gelişimine ivme kazandırıyor

DenizBank teknolojik gelişimine ivme kazandırıyor

DenizBank'ın IT şirketi ve yönetilen hizmetler birimi olan Intertech, Commvault ile 14 yıldır süren iş ilişkisine, lisans yenileme anlaşması ile devam edeceğini açıkladı. Üç yıl süreli yapılan bu anlaşma, DenizBank'ın iş dönüşümü ile yeni ulusal ve uluslararası veri yönetimi mevzuatına uyumu geliştirmek amacıyla Commvault Complete Yedekleme ve Kurtarma, Etkinleştirme ve HyperScale teknolojisini uygulamaya almayı kapsayacak.

Commvault'un iş ortağı olan Intertech, özellikle otomatik veri işleme ve kritik finansal verilerin kullanılabilirliği ile ilgili alanlarda DenizBank’ın genel grup BT stratejisini tanımlama ve uygulamaya alma sorumluluğunu taşıyor. Intertech ayrıca Türkiye’de ve yurtdışında diğer büyük bankacılık ve finans kuruluşlarına veri koruması alanında yönetilen hizmetleri sunuyor.

Commvault ile 2005 yılında çalışmaya başlayan DenizBank'ın geçen 14 yılda mobil servisler ve yönetilen yedekleme hizmetleri sunmanın yanı sıra artan müşteri işlem hacimleri, yıllık yüzde 40'a varan veri artışı getirdi. Sonuç olarak, banka şubelerinde ve online ortamda bir günde gerçekleştirilen yaklaşık 1,3 milyon işlem Commvault tarafından korunuyor.

19-02/04/denizbankcommvault.jpg

Yenilenen iş birliği kapsamında kurum bünyesinde, bulutta verilerin korunabilmesi, yönetilebilmesi, güvenli ve uyumlu bir ortam geliştirilmesi, DenizBank müşterilerine en yüksek koruma ile kullanılabilirlik sağlanması hedeflendi. Bir önceki projenin başarısının da dikkate alınarak geliştirilen projede Commvault'un sunduğu yeni Commvault Complete Yedekleme ve Kurtarma paketi ile birlikte HyperScale yazılım mimarisinin işlevselliği seçildi.

DenizBank CEO Danışmanı Orhan Göksal projeyle ilgili olarak: “DenizBank, hizmetlerini müşterilerimizin sürekli değişen gereksinimlerine mükemmel yanıt verecek şekilde modernize ederken, seçilen sanallaştırma altyapısı ve işimize özgü ihtiyaçları esnek bir biçimde karşılayabilecek kiralama modeli lisanslama yapısını seçmenin avantajlarını kullanmaktadır ” açıklamasını yaptı.

Intertech CEO’su Ömer Uyar ise şunları söyledi: “Commvault Complete Yedekleme ve Kurtarma uygulamasına geçerken gördüğümüz yönetim kolaylığı, maliyet tasarrufu ve destek avantajlarının yanı sıra Commvault HyperScale uygulamasının tüm teknik ortamlarımızda uygulamaya alınmasının faydaları güçlü sonuçlar yarattı.”

Modernizasyon projesinin kritik bir unsuru, DenizBank’ın BT ortamının temelini oluşturan HPE donanımıyla tam entegrasyondu. Commvault EMEA Bölgesi Başkan Yardımcısı Christian Lang: “DenizBank’ın tüm mevcut ve planlı altyapı projeleri için Commvault Complete Yedekleme ve Kurtarma Yazılımı, HPE StoreOnce ve diğer sistemler arasındaki entegrasyonun Commvault ile HPE’nin giderek gelişen işbirliğinin üzerinde inşa edilmesi bu ilişkinin yenilenmesine katkıda bulunan kritik bir nokta oldu” dedi.

Türkiye'deki en eski iş ortağı olan Intertech - DenizBank ile yapılan projelerden dolayı mutluluğunu dile getiren Lang sözlerini şöyle sürdürdü: "Bu yeni anlaşma ayrıca Türkiye'nin en tanınmış finans kuruluşlarının mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarını karşılamaya devam eden, sınıfının en iyisi, yenilikçi teknoloji iş ortağımız olan Intertech ile daha da yakın işbirliği anlamına geliyor. Daha yüksek stratejik iş değeri yaratmak ve müşterilerimizin teknik, uyumluk ve esneklik ihtiyaçları için daha geniş kapsamlı, amaca uygun yeni hizmetler sunmak için Intertech ile birlikte büyümeyi planlıyoruz.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN