Devlet dar gelirliye yardıma devam ediyor... Ev hanımları bu ödeme size yapılacak... Aile Bakanlığı 1.400 TL karşılıksız destek veriyor! Başvurana parası PTT'den ödeniyor başladı

Devlet dar gelirliye yardıma devam ediyor... Ev hanımları bu ödeme size yapılacak... Aile Bakanlığı 1.400 TL karşılıksız destek veriyor! Başvurana parası PTT'den ödeniyor başladı

Devlet, düşük gelirli vatandaşlara desteğini sürdürürken, ölüm, dul, sakatlık, doğum, kömür, giyim, emzirme, gıda, elektrik, doğalgaz, sosyal ve ekonomik yardımlar ile ev hanımlarına da destek veriyor. , eşleri ölen veya çocuk doğuran kadınlara da destek oluyor. Peki bu ödemlerin detayları neler? İşte, Aile Bakanlığı'nın destek ödemeleri hakkında tüm bilgiler..

Özellikle eşi vefat etmiş olan kadınların pozitif ayrımcılığa maruz kaldığı, sosyal yardımdan yararlananların yüzde 60'ından fazlasının kadın olduğu ve kadınların daha fazla gıda, yakıt ve eğitim yardımından yararlandığı bildirildi. Ayrıca, geliri olmayan ve sigortalı meslekte çalışmayan kadınlara da maaş desteği de verilmektedir.

Aile Bakanlığı 1.400 TL karşılıksız destek

AİLE BAKANLIĞI'NDAN 1.400 TL KARŞILIKSIZ DESTEK!

Dul maaşı olarak adlandırılan bu maaşlardan ilkinin, ölen sigortalının veya emeklinin maaşı olduğu ve ölenin hak sahipleriyle ilişkilendirildiği belirtilmektedir. Hayat sorunlarının yaygın olduğu her haneye aktif olarak çeşitli yardımlar yapılmaktadır.

Ölüm, dulluk, sakatlık, doğum, kömür, giyim, hemşirelik bakımı, gıda, elektrik, doğalgaz, sosyal ve ekonomik koşullar vs. için de ödenekler mevcut. Son zamanlarda ev hanımlarına yönelik maddi desteklere büyük ilgi gösteriliyor. Eşini kaybeden ve çocuk doğuran ev kadınlarına yönelik desteğin detayları da ortaya çıktı.

Bakanlık, son medeni nikahta ölen ev hanımına iki ayda bir 1.000 TL maaş ödeyecek. 0-2 yaş arası çocuk doğuran ev hanımlarına da ayrıca 400 TL verilecek.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN