Devlet korumasındaki bin 91 genç aralıkta kamu kurumlarına atanacak

Devlet korumasındaki bin 91 genç aralıkta kamu kurumlarına atanacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığınca devlet korumasından yararlanan bin 91 genç, aralık ayında kamu kurum ve kuruluşlarına yerleştirilecek.

Devlet koruması altında yetişen gençlerin kamu kurumlarına yerleştirilmesi için yapılan çalışmalar sürdürülüyor. Sosyal Hizmetler Kanunu kapsamında kamuya atanan gençlerin sayısında her yıl artış sağlanıyor.

Devlet korumasından yararlanan 2 bin 183 genci bu ay kamu kurumlarına atayan bakanlık, bu yıl 3 bini aşkın kadro ve pozisyona ulaşmayı hedefliyor.

ARALIK AYINDA KAMU KURUMLARINA ATANACAKLAR

Bu çerçevede, hakkında korunma ve bakım tedbiri kararı alınan bin 91 çocuk aralık ayında kamu kurumlarına atanacak. Böylece 2014'ten bu yana merkezi yerleştirmeyle söz konusu kapsamda kamuya atanan personel sayısı 15 bin 120'yi bulacak.

ANKARA/AA

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN