Diyanet faize karşı ama gelirine değil

Diyanet faize karşı ama gelirine değil

Her seferinde faize olan hassasiyetini dile getiren Diyanet İşleri, Sayıştay raporuna göre, geçen yıl faizde 2.1 milyon lira gelir elde etti.

Diyanet İşleri Başkanlığı her seferinde faizle ilgili hassasiyetlerini aktarıyor. Hemen hemen hutbede faizden uzak durulmasıyla ilgili vaaz veriliyor.

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş geçtiğimiz aylarda faiz ile ilgili hassasiyetlerini şu cümlelerle dile getirmişti: “Tarih boyunca ekonomik hayatın en büyük sömürü ve zulüm araçlarından biri olan faiz felaketinden uzak duralım.”

Kamu kurumu olan Diyanet’in bu ifadesine karşılık devletin ekonomi yönetimi borç ve faiz üzerine kurulu bir düzenin sürdüğü iddia ediliyor. Konut kredileri borçlunun en disiplinli olduğu kredilerden olmasına rağmen bu kredilerde takibe düşen borçlar geçen yılın ağustos ayına göre yüzde 51 yükseldi. İnşaatçıları kurtarmak adına borçlanmanın ve faizin özendirilmesine ağzını açamayan Diyanet, faizden uzak durun derken aynı zamanda Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi’nden faiz geliri elde ediyor.

Faize karşı olan Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Dini Yayınlar Döner Sermaye İşletmesi’nin geçtiğimiz yıl faiz geliri 2 milyon 109 bin 76 TL oldu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN