Doğal gaz zamları kömür fiyatlarını da fırlattı

Doğal gaz zamları kömür fiyatlarını da fırlattı

Doğal gaza gelen son zamlar vatandaşın alternatif yakacağı olan kömürün de fiyatlarını yükseltti. Kömür satıcıları kömüre daha bugün zam geldiğini söyleyerek 'Fiyat söylemeye utanır hale geldik' dedi.

Doğalgaza zamları, kışlık kömür ve odun fiyatlarını da yükseltti. Kocaelili odun ve kömür tüccarı Recep Baştürk, “Bu fiyatlara kömür satmak zor. Allah vatandaşımıza da bize de kolaylık versin” dedi.

Doğalgaza zamları, kışlık kömür ve odun fiyatlarını da yükseltti. Kocaelili odun ve kömür tüccarı Recep Baştürk, “Bu fiyatlara kömür satmak zor. Allah vatandaşımıza da bize de kolaylık versin” dedi.

Soğukların etkisini göstermesi ile birlikte, doğalgazı olmayan evlerde soba hazırlıkları başladı. Ancak doğalgaza yapılan zamlar, odun ve kömür fiyatlarını da yükseltti. Geçen yıl tonu 480 TL ile 520 TL arasında değişen odun fiyatları bugünlerde 800 lira civarında. Bir ton kömür ise geçen yıl bin 300 - bin 400 TL arasında değişirken şu anda 2 bin 300 ile 2 bin 500 lira arasında.

“KÖMÜRE BUGÜN ZAM GELDİ”

Kocaeli’de kömür ve odun ticareti yapan Recep Baştürk, fiyatların daha da artmasını beklediklerini belirterek şunları söyledi:

“Odun ve kömür fiyatları bu sene tahmin ettiğimizden çok daha pahalı. İnanın müşterimize fiyat söylemeye utanır hale geldik. Daha bugün yine kömüre zam geldi. Biz de bu ithal kömüre ikame olarak yerli kömürlerimizden dükkanlarımıza tedarik ettik. Yerli kömürlerimiz Soma ve Kütahya kömürleri.

komur-satan.jpg

“ZAMLAR KAPIDA”

Yerli kömürlerimiz yarı fiyatında ve gayet güzel yanmakta. İlerleyen günlerde kömür fiyatları daha da artacak. Benim buradan vatandaşlara çağrım şudur; bir an evvel kışlık odun ve kömür tedariklerini yapsınlar. İlerleyen günlerde odun ve kömür fiyatlarına daha zam gelecek. Maalesef bu sene böyle. Daha sezon başlamadan kömür fiyatlarına zam üstüne zam geldi. Vatandaşlar bir an evvel kışlık yakacak ihtiyaçlarını karşılasınlar. Zamlar kapıda.

turk-lirasi.jpg

“BU FİYATA KÖMÜR SATMAK ZOR”

Geçen sene bin 300-bin 400 lira arasında olan ithal kömür şu an 2 bin 300 ile 2 bin 500 lira arasında. Geçen sene 480 lira arasında olan odun fiyatları bu sene 800 lira. Hemen hemen her ürüne yüzde 70’ten başlatıp yüzde yüzlere dayanan zamlar var. Yerli kömür fiyatları geçen sene 800-900 lirayken bu sene bin 300 lira ama yerli kömür, ithal kömüre göre daha iyi. Devletimiz bu konuda gerekli düzenlemeleri yaparsa bizi de rahatlatacak. Bu fiyatlara kömür satmak zor. Allah vatandaşımıza da bize de kolaylık versin. İnşallah gerekli merciler gerekli düzenlemeler yapar. Hem bizim hem de vatandaşın üstüne binecek bu zamları kaldırır ve kışı rahat geçiririz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN