Doğum parası ne zaman ödenir? Doğum parası şartları nelerdir? Ne kadar yardım yapılıyor?

Doğum parası ne zaman ödenir? Doğum parası şartları nelerdir? Ne kadar yardım yapılıyor?

Doğum parasının ne kadar ödendiği ve ne zaman yatırıldığı merak ediliyor. PTT'den alınabilen doğum parasının hangi günlerde ödendiği ile ilgili net bir bilgi yok. İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL, üçüncü ve sonraki çocuklar için 600 TL devlet yardımı yapılıyor.

Doğum parasının ne zaman ödeneceği sık sık araştırılıyor. Devletin çocuk teşviki kapsamında çocuk sahibi olan ailelere yaptığı belirli miktarlarda para yardımı çocuk sayısına göre değişiyor. Peki doğum parası şartları nelerdir? Doğum parası ne zaman ödenir? Miktarı ne kadardır? İşte detaylar...

DOĞUM PARASI NE ZAMAN ÖDENİR?

Doğum parası çalışan kadınların doğum yaptıktan sonra başvuru üzerine PTT hesaplarına yatırılan paradır. Bu ödeme herhangi bir PTT şubesinden kimlik ile alınabilir. 

 

Doğum parası, PTT hesabı üzerinden takip edilir ve hangi günlerde ödeme yapıldığına dair net bir bilgi yoktur. Bakanlık tarafından belirlenen günlerde yapılan ödeme zamanları düzenli olarak takip edilmelidir.

DOĞUM PARASI ŞARTLARI

Bireysel ya da toplu iş sözleşmesi kapsamında işçi ya da işçinin eşine bir ödeme yapılmasına karar verilmişse ödeme tutarının daha az olması durumunda aradaki fark ödenir. Diğer yandan işçi ya da eşine verilecek olan tutarın doğum parasından fazla olması halinde doğum yardımı yapılmaz.

Doğum parası yardımından faydalanmak üzere ilgili kuruluşlara başvuruda bulunmak gerekir.

Her bir çocuk için yalnızca bir seferliğe mahsus olmak üzere ödeme yapılır.

Ebeveynlerden en az biri Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmalıdır.

Doğum yardımından yalnızca 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra doğan çocuklar için faydalanılması mümkündür.

Evlat edinilmesi halinde bu yardımdan faydalanılamaz.

DOĞUM PARASI NE KADAR ÖDENİR?

Doğum yardımı ücretleri şu şekildedir:

İlk çocuk: 300 TL,

İkinci çocuk: 400 TL,

Üçüncü ve sonraki çocuklar: 600 TL

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN