Dolar 16 liraya koşuyor!

Dolar 16 liraya koşuyor!

Haftanın ikinci gününe 15,63 seviyesinden başlayan Dolar/TL, kısa süre içinde 15,8626 liranın üzerine tırmandı. Mart ayından bu yana yatay seyreden dolar kuru 20 Aralık'tan bu yana en yüksek seviyeyi gördü. Euro ise 16,6325 seviyesine yükseldi. Dolar, 15 lira seviyesini en son 21 Aralık'ta görmüştü.

Dolar ne kadar yükselecek bilinmiyor ancak 2021 yılının son aylarında yaşanan ekonomik belirsizlikler, TL’de yaşanan kayıplar enflasyonun patlamasına neden oldu. Enflasyon TÜİK'e göre bile yüzde 70 seviyesine dayandı. Çarşı pazarda hissedilen ise, yüzde 200'e seviyelerinde.

Salgının ardından Rusya-Ukrayna savaşının başlamasıyla TL'deki kaybı giderek artırıyor. Dolar/TL Mart ayının ilk haftasında 14,80 seviyesinin üzerini görmüş, bu tarihten itibaren dar bir bantta seyrini sürdürüyordu.

21 Aralık 2021'de uygulamaya konan dövize endeksli mevduat sistemi ile dolardaki yükseliş büyük ölçüde frenlense de başta kur olmak üzere ekonomi politikalarına yönelik endişeler devam ediyor.

DOLAR 16 LİRAYA KOŞUYOR

Küresel piyasalarda da güçlenen Dolar, TL karşısında da 21 Aralık'tan bu yana ilk kez 15'i aşarak 15,8626 seviyesini gördü. Euro ise 16,6325 seviyesine tırmandı. Döviz kurundaki yükseliş durdurulamazken, kur politikasına yönelik orta vadeli riskler artıyor.

Dolar geçen haftayı 15,47 liradan kapatmıştı.

TL SON 2 HAFTADA YÜZDE 5 DEĞER KAYBETTİ

Dolar, 10 gün öncesine kadar 14,5-15 arasında yatay bir seyir izlerken küresel piyasalarda faiz artışları kaynaklı resesyon endişesi ve satış baskısının kuvvetlendiği son 2 haftada ise TL, dolar karşısında yüzde 5 değer kaybetti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN