Dolar Alan Yandı! İslam Memiş Direnç Seviyesini Verdi... Sert Dalgalanmaya Günler Kaldı

Dolar Alan Yandı! İslam Memiş Direnç Seviyesini Verdi... Sert Dalgalanmaya Günler Kaldı

Ağustos'un ilk haftası piyasalarda kritik bir tarih olduğunu ifade eden İslam Memiş, sert dalgalanmaların yaşanacağını söyledi. 3 başlıkla kritik süreci açıklayan Memiş, dolar ve gram altın direnç ve destek seviyelerini verdi. O seviyelerden almayın diyen Memiş, yeni alım tahminlerini açıkladı.

Dolar ve gram altın yükselişler Ağustos ayında da devam ederken gözler Amerika enflasyon verilerine döndü. Her ayın 2. haftasına açıklanan veriler sonrası FED kararları şekillenirken Memişi FED başkanlarının 75 baz puan faiz artırımına gideceğini ve dolar ve altın sert dalgalanmaların olacağını belirtti.

dolar.jpg

DOLARDA DİRENÇ SEVİYESİNİ VERDİ

İslam Memiş, 10 Ağustos Çarşamba öncesi ve sonrasına piyasaların kritik süreçten geçeceğini belirterek döviz ve altın için uyarılarını yaptı. Altın satmalı mıyım? Dolar ne kadar olacak? gibi sorular merak konusu olurken Memiş, Çarşamba gününden sonra dalgalanmaların yaşanacağını ve yatırımcının bu süreçte dikkat etmesi gerektiğini belirtti. Borsa İstanbul'da yükseliş devam edeceğini söyleyen Memiş, şu an en çok kazandıran işlemin Borsa olduğunu ifade etti. Dolar/TL için 18 lira seviyesinin direnç seviyesi olduğunu belirten Memiş, direnç seviyesinin kırılmasından sonra 18,10 liraya kadar yükseleceğini de sözlerine ekledi. Ons altın da ise destek seviyesinin 1770 dolar olduğunu söyledi.

EUROA/DOLAR PARTİSİNİ ÖNERDİ

FED faiz kararı öncesi piyasalarda fiyatlanmaların başladığını ifade eden Memiş, bu haftanın olukça kritik bir hafta olduğunu elinde dolar ve altın tutanların dikkatli olması gerektiğini uyarısında bulundu. 3 ana süreçten bahseden Memiş, Amerika enflasyon verileri, FED faiz kararı nedeniyle piyasaların kendini 75 baz faiz artışına hazırladığını ifade etti. Kendi yol haritasından bahseden Memiş, "Ben ve yol arkadaşlarımda dolar ve altın olmadığı için biz TL'de kalmaya devam ediyoruz. Dolar kurunda 18 seviyesi baraj. Bizim yerine koyacağımızı seviye 17.30. Tam bir yatırım mantığıyla hareket ediyoruz. Uçan kaçan yok" diye konuştu.

ÇARŞAMBA GÜNÜ PİYASALARDA KADER GÜNÜ

Döviz yatırımı yapmak isteyenlere Euro/Dolar paritesi öneren Memiş, Euro/Dolar paritesinin ucuz olduğunu belirtti. Altında 1770-1790 aralığını takip edileceğini söyleyen Memiş, Çarşamba günü 1795 dolar seviyesine kadar toparlanma olacağını söyledi. Memiş, kendi ön görüsünün ise aşağı yönlü olduğunu ifade etti. Şu an bekleme modunda olduğunu vurgulayan İslam Memiş, "Gram altında aşağıda 1020 var yukarıda 1040 seviyesi va. Çarşamba günü pozitif görünüm devam edecek. Bu hafta piyasaları Çarşamba öncesi ve Çarşamba sonrası. Çarşamba günü piyasalar için kader günü. Ben Ağustos'un sonuna kadar TL'de beklemeyi tercih eden bir yatırımcıyım. 1030 lira seviyesinden gram altın almayı asla tercih etmeyen 18 lira seviyesinden dolar almayı asla terci etmeyen bir yatırımcıyım" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN