Dolar biriktiren bin pişman! İslam Memiş'ten korkutan taktik

Dolar biriktiren bin pişman! İslam Memiş'ten korkutan taktik

İsabetli tahminleri ile bilinen Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yeni yatırım yapmak isteyenler için alım fırsatının doğduğuna işaret ederken, düşüşlerin bir miktar daha yaşanacağını belirterek Temmuz ve Ağustos ayına dikkat çekti. Peki elinde altın ve dolar olanlar ne yapmalı? İşte İslam Memiş'ten yeni seviyeler.

BDDK'nın dolar kararından sonra panik satışların başlamasıyla dolarda gerileme yaşanırken gram altında düşüş trendine girdi. Elinde altın ve dolar olanlar tedirgin eden bu süreç için İslam Memiş kritik uyarı da bulundu.

aldnnn.jpg

BDDK'DAN DOLAR HAMLESİ

BDDK'nın kararını değerlendiren Memiş, "BDDK'nın aldığı kararlarla birlikte TL'yi destekleyen paketler geldi. Döviz varlıklarınız 15 milyon TL'nin üzerindeki rakama denk geliyorsa artık kredi kullanamayacaksınız. Kasanızda döviziniz var onları bozdurarak TL ihtiyaçlarınız giderebilirsiniz" dedi.

ZENGİNİ DAHA ZENGİN EDEN SİSTEM BİTTİ

BDDK'nin aldığı kararın isabetli olduğunu ifade eden Memiş, "Döviz 18 seviyesini gördüğünde kimse dövizine dokunmayıp bankalardan TL alıyordu. Türk milletinin durumu onların umurunda değildi. Enflasyon patlak versin insanlar mağdur olsun. Yani zenginin daha zengin olduğu sistem bitti. Şu an ekranlarda 16,88 seviyesinde dolar. Euro 17,39'a kadar geriledi şu an 17,82 seviyesinde. Gram altın ise 1000 liradan 990 liraya geriledi. Ons altın ise yatay seyrini devam ettiriyor." diye konuştu.

BORSA'YA TEMMUZ VE AĞUSTOS'TA DİKKAT

Geçtiğimiz günlerde Türk Lirası'na destek vermek için döviz bozduran İslam Memiş, yeni yol haritasını verdi. Temmuz ve Ağustos aylarına dikkat çeken Memiş, "9 Haziran'da Türk ekonomisine destek vermek için dövizlerimizi sattık. Türkiye'nin Orta Doğu'daki mücadelesi, orman yangınları gibi durumlarda ciddi mühimmat gerekti. Ben ve yol arkadaşlarım da Türkiye'ye destek vermek için sattık. Rahat olun biz samimiyetle bu işi yapıyoruz. Allah yardımcımız olacak. Dürüst insanlar her zaman kazanacaktır. Aldıklarımız geri yerine koyacağız. Mahcup olmadık. Fiziki varlıkları olanlar sözümü tuttum. Şu an döviz almak isteyenler alım yapmalı. Pazartesi günü daha geniş kapsamlı direnç seviyelerini yorumlayacağım. Yol haritamızda değişiklik yok. Farklı taktik yapabiliriz. Borsa İstanbul Temmuz ve Ağustos'ta yükselişe geçecek" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN