Dolar bugün ne kadar? (11Temnuz 2019) Powell’ın açıklamaları doları geri çekti

Dolar bugün ne kadar? (11Temnuz 2019) Powell’ın açıklamaları doları geri çekti

Başkanı Çetinkaya'nın görevden alınmasının arkasından genellikle TL varlıklarda baskı sürerken, Fed Başkanı Jerome Powell'ın faiz indirimi beklentilerini yükselten beyanlarının ardından dolarda gerileme görüldü. Peki dolar bugün ne kadar? Euro kaç TL? İşte 11 Temmuz güncel döviz fiyatları…

Zayıf küresel ekonomi ve ticaret belirsizliklerinin Amerika Birleşik Devletleri ekonomisi görünümü üzerinde baskı oluşturmayı sürdürdüğünü belirten Powell, Fed’in ABD’de ekonomik büyümeyi devam ettirmek için ‘uygun bir biçimde’ hamleler gerçekleştirmeye hazır olduğunu kaydetti. Bu açıklamanın ardından günlerdir dolar karşısında zayıf kalan TL’nin değeri arttı. Peki 11 Temmuz dolar ve Euro şu an ne kadar? 1 Amerikan doları kaç TL? Tüm bu gelişmeler karar.com’da…

DOLAR VE EURO NE KADAR?

Fed’in bu ay son 10 senelik dilimde ilk defa faiz indirimi yapacağı beklentilerini güçlendiren açıklamalar, doların Euro ve yen karşısında günün dip seviyelerini görmesine neden oldu. Dolar saat 09.30 itibarıyla 5,6728/5,6782 TL’den alıcı buluyor. Dolarım belirtilen seviyelerdeki seyri sürüyor. Euro ise 6,39 TL civarında hareket ediyor.

FAİZLERDE İNDİRİM BEKLENİYOR

Fed’in 50 baz puanlık faiz indirimi yapacağı beklentileri oluşmasa da zayıf enflasyon ve Çin ile ticaret savaşının işletmelere yansımasına ilişkin yükselen endişelerle hâlâ 25 baz puanlık indirimin olacağı düşünülüyor.

TEMMUZ’DA FAİZ İNDİRİMİ MASADA

Reutuers’te yer alan habere göre ekonomistler, ‘Cuma günü Amerika Birleşik Devletkeri’nde paylaşılan tarımdışı istihdam verisinin arkasından Temmuz ayına ilişkin öngörüler biraz da olsa gerilemişti. Powell’ın son açıklamaları da Temmuz’da indirimin masada olduğu görüşüne neden oldu ve Türk lirası da dahil EM’lerde olumlu bir hava söz konusu olduğu söylenebilir. Fakat PPK’ye yönelik soru işaretleri sebebiyle geri çekilmeler sınırlı olabilir. PPK toplantısı yaklaştıkça gerginlik yükselecektir” yorumunda bulundu.

YENİ BAŞKANIN VERECEĞİ MESAJLAR YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

Bu kapsamda yeni Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMM) Başkanı Murat Uysal’ın önümüzdeki günlerde düzenlemesi beklenen toplantıda para politikasına yönelik vereceği mesajlar yakından takip ediliyor. 25 Temmuz 2019 Perşembe günü sınırlı yapılması beklenen faiz indiriminin beklenenden daha agresif olup olmayacağı piyasalarda yön belirleyecek.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN