Dolar bugün ne kadar? 14 Ekim 2019 dolar fiyatlarında ibre yukarı döndü

Dolar bugün ne kadar? 14 Ekim 2019 dolar fiyatlarında ibre yukarı döndü

ABD-Çin ilişkilerinin yanı sıra Türkiye’nin Suriye’ye yönelik başlattığı Barış Pınarı Harekâtı’nın ardından Trump’ın ve ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım tehdidi ile birlikte 14 Ekim 2019 dolar kuru fiyatlarında ibre yukarı çevrildi. Peki dolar bugün ne kadar? İşte tüm gelişmeler…

Trump’ın geçen gün Türkiye’ye yönelik attığı yaptırım tehdidinin ardından dolar 5,88 TL seviyelerini görmüştü. Piyasalar, yaşanan son dakika gelişmelerine paralel olarak hareket ediyor. Sabah saatlerinden itibaren 5,9030 TL’ye yükselen dolar, saat 13:00 itibarıyla 5,92 TL’ye ulaştı.

DOLAR NE KADAR?

Perşembe günü gevşeyen ABD- Çin ilişkileriyle 5,80'e kadar inen dolar, haftanın son günü Trump'ın Türkiye'ye yönelik olumsuz açıklamalarıyla 5.88'e çıkmıştı. Dün ABD Başkanı Donald Trump'ın attığı tweetle Türkiye'ye yaptırım tehdidinde bulunması üzerine gözler dolara çevrildi. Dolar yeni güne 5.8960'tan başlarken, sabah saatlerinde 5.9030'a yükseldi. Sanayi üretiminin yüzde 0,7'lik daralma beklentisine karşın senelik olarak yüzde 3,6 düştüğünün açıklanmasıyla da 5.91'i aştı. Saat 13:00 itibarıyla da 5,92 TL civarında hareket ediyor.

19-10/14/dolar-dddjpgg.jpg

BARIŞ PINARI HAREKÂTI DOLARIN YÖNÜNÜ BELİRLİYOR

Türkiye’nin Suriye'nin kuzeyine yönelik gerçekleştirdiği Barış Pınarı Harekâtı ve bu harekâtın ABD-Türkiye ilişkilerine olan etkisi doların yönünü belirlemeyi sürdürüyor. Perşembe günü ABD-Çin arasındaki ticari gerilimin azalmasıyla 5.80'e gerileyen dolar cuma günü Trump'ın Türkiye'ye yönelik açıklamalarıyla 5,88'e çıkmıştı.

Dün ise Trump yine Suriye'nin kuzeyinde yapılan harekâtla alakalı bir tweet daha attı. Trump attığı tweetinde "Lindsey Graham ve Demokratlar dâhil Kongre’nin birçok üyesiyle Türkiye’ye güçlü yaptırımlar uygulama konusunda görüşüyoruz. Hazine uygulamaya hazır, ek yasal düzenlemeler de yapılabilir. Bu konuda büyük bir görüş birliği var. Türkiye yapmamamızı istedi. Gelişmeleri takip edin!" ifadelerini kullandı.

DİĞER DETAYLAR İÇİN TIKLAYIN

Bu yaptırım açıklamasının ardından gözler dün gece büyük oynaklıkların yaşanabileceği düşük hacimli piyasaya çevrildi. Ancak dolar/TL'de önemli bir hareket yaşanmadı. Dolar yeni güne de 5.8960 liradan başladı. Sabah saatlerinde ise 5.90'ı aştı. Ağustosta sanayi üretiminin yıllık yüzde 3.6 düştüğünün açıklanmasıyla ise dolar/TL 5.9121'e yükseldi. Beklenti yıllık düşüşün yüzde 0.7'de kalması yönündeydi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN