Dolar Değer Kaybediyor! İslam Memiş Her Şeyini Satıp Bakın Neye Yatırdı? 1 Yatıran 100 Kazanır

Dolar Değer Kaybediyor! İslam Memiş  Her Şeyini Satıp Bakın Neye Yatırdı? 1 Yatıran 100 Kazanır

Uzman isim İslam Memiş, Amerika'nın enflasyon verisinin açıklanmasıyla ciddi toparlanmaların olduğunu söylendi. Beklentinin altında açıklanan enflasyon Amerika Merkez Bankası'nın (FED) ne kadar faiz artıracağı sorusunu getirirken, İslam Memiş doların değer kaybı yaşadığını belirtti. Peki 1 dolar kaç TL olacak? Altın düşüyor mu? En karlı yatırım hangisi? İslam Memiş tek tek açıkladı.

İslam Memiş, Amerika'nın enflasyon oranlarının beklentinin altında çıktığını söyledi Dolar ve Euro'nın uluslararası piyasada değer kaybettiğini belirten Memiş, Sterlin/dolar paritesinde ve kripto paralarda toparlanmalar yaşandığını belirtti.

dolar.jpg

DOLAR DEĞER KAYBEDİYOR

Piyasalarda dolar endeksinin 106 dolardan 104,82 seviyesine gerilediğini söyleyen Memiş, doların değer kaybettiğini belirtip, "Uluslararası piyasalarda dolar değer kaybederken yurt içi piyasalarda gücünü korumaya devam ediyor. Yurt içi piyasalarda dolar geniş bant aralığında, 17,80 TL ila 18 TL arasında dalgalanıyor. Hafif toparlanan altının ons fiyatı yeniden 180 dolar seviyesine sarktı. Emtia piyasalarında negatif seyri var. Karışık bir seyir. Piyasaların beklentisi karşılanmadı" ifadelerini kullandı.

EN KARLI BORSA ÇIKTI

Şu an kendi yatırım aracının borsa olduğunu belirten Memiş dolar ve altınlarını daha önce ekonomiye destek amacıyla satmıştı. Dolar endeksinin düşmesiyle uluslararası piyasalarda doların değer kaybettiğini ifade eden Memiş, kazananın ise borsa olduğunu vurguladı. Küresel piyasada borsalarda ralli yaşanmadığını söyleyen İslam Memiş, Borsa İstanbul'un ise 2.858 seviyesine yükselerek yoluna devam ettiğinin altını çizdi. Memiş, euronun artma sebebini ise "Euro/dolar paritesindeki artış. Euro/TL kuru bugün yüksek kazandırdı. Dolarla ilgili gergin bir bekleyiş var. Uluslararası piyasalarda değer kaybeden doların yurt içi piyasalarda gerilememesi riski tarafında fiyatlanmaya neden oluyor" dedi.

BİTCOİN CİDDİ ANLAMDA BASKILANMIŞTI

Bitcoin'le ilgili değerlendirme yapan İslam Memiş, 2 günlük düşüş sonrası yükselişe geçen Bitcoin için tahminleri verdi. Memiş, "Bitcoin’de 24 bin-27 bin dolar aralığını tahmin ediyoruz. 24 bin üstüne tutunursa 27 bin dolardan bahsedebiliriz. Çok ciddi anlamda baskılanmıştı. Tüm yatırım araçlarında tedirgin bir bekleyiş var. Piyasalar bir hikaye bekliyor. Bu ayın hikayesi ABD enflasyon rakamlarıydı. Önümüzdeki ayın hikayesi ise Fed faiz artırımı olacak." tahmininde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN