Dolar fiyatları ne kadar? ABD borsalarından sert düşüş

Dolar fiyatları ne kadar? ABD borsalarından sert düşüş

Dolar ve avro kurunun 7 Ağustos Çarşamba sabahına ne hangi seviyede başladığı merak ediliyor. Peki dolar kuru en son ne kadar oldu? İşte piyasalarda son durum…

Yatırımcısı ve borçlusu dışında birçok vatandaş tarafından da merakla takip edilen dolar fiyatlarının 7 Ağustos 2019 Çarşamba sabahına nasıl başladığı araştırılıyor. Dolar, bankalararası piyasada saat 08:55 itibarıyla 5,49 civarında işlem görürken, Euro da 6,15 TL civarında hareket ediyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan temmuz enflasyonuna ilişkin değerlendirmelerini duyurdu. Gıda enflasyonundaki yavaşlamanın işlenmemiş gıdaya bağlı sürdüğü ifade edilen söz konusu raporda, geçici vergi indirimlerinin etkisi arındırıldığında, çekirdek göstergelerden B ve C’nin eğilimindeki yükselişin daha sınırlı olduğunun izlendiği vurgulandı.

GELİŞMELER İÇİN TIKLAYIN

ABD BORSALARINDAN SERT DÜŞÜŞ

ABD Başkanı Donald Trump’ın "tweet"lerinin ardından tekrardan Çin ile yaşanan kur savaşlarının başlayacağına yönelik endişeler Asya ve Avrupa borsaları sonrası ABD endekslerini de vurdu. Dow Jones 2.90, Nasdaq 3.47 değer kaybetti. S&P 500 yüzde 3 düşüşle 2 bin 844 bin puandan kapanarak yılın en düşük seviyesine kadar geriledi. ABD piyasalarının kapanmasının arkasından Hazine Bakanlığı Çin'i döviz manipülatörü ilan ettiğini duyurmuştu. Çin Ticaret Bakanlığı ise Çinli şirketlerin ABD’den tarım ürünleri alımının geçici olarak durdurulduğu duyurdu.

19-08/07/dolarjpgg.jpge

ABD-ÇİN TİCARET SAVAŞI PİYASALARIN ODAĞINDA

Ekonomistler, ABD ile Çin arasında yaşanan ticaret savaşına ilişkin gelişmelerin piyasaların odağında olduğunu kaydetti. İki ülke arasında giderek yükselen gerilimin piyasalardaki risk algısını artırdığını anlatan ekonomistler, güvenli liman olarak görülen varlıklara talebin yükseldiğini belirtti. Öte yandan, Standard & Poor's tarafından yapılan açıklamada Fed'in faiz oranlarını düşürmesinin gelişen piyasalara sermaye akışını destekleyeceği bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN