Dolar o tarihte zarar ettirecek! İslam Memiş'ten çarşı pazar karıştıran tahminler

Dolar o tarihte zarar ettirecek! İslam Memiş'ten çarşı pazar karıştıran tahminler

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, elinde dolar yada gram altın tutanlara ve TL ile yeni işlem yapacakları için yeni analizler yaptı. Önümüzdeki günlerde düşüşlerin yaşanacağını belirten Memiş, dolar ve altında görülecek seviyeleri verdi. TL'de kalmak isteyenler içinse yeni yatırım araçları öneren Memiş, al-sat yapanları ise ciddi ciddi uyardı. İşte yatırımcıların merakla beklediği soruların cevapları.

Piyasalarda tat tuz olmadığın belirten İslam Memiş, Merkez Bankası'nın Haziran ayı toplantısından çıkacak olan kararın piyasaları nasıl hareketlendireceğini değerlendirdi. Özellikle dolarda 17 TL altına sarma beklediğini ifade eden Memiş, gram altın içinse 950 lira seviyesine dikkat çekti.

ppp.jpg

"BEN PİYASALARDAN AYRIŞTIM"

"Piyasalarda ne aşağı yönde ne yukarı yönde bir hareket var. Sadece yurt içi piyasalarda faiz kararı var. Bunun da bir etkisi yok. Çünkü piyasa dışardaki olaylarla odaklanmış. FED'in faiz kararından sonra çarşı pazar karıştı. Dolar değer kazandı. Dolar endeksi şu an 104 seviyesinde. Biz de dolar yüksek. Herkes faiz artırırken biz düşürdük. Ben 3 hafta önce piyasalardan ayrıştım. Beklemeyi tercih ediyorum."

GRAM ALTIN VE DOLAR GERİLEYECEK

"Gram altında ise bir etkileşim yok. Ons altında 1838 lira seviyesinde. Düşüşlerin kalıcı olmasını beklemiyorum. 1880 dolar seviyesi kırılabilir. 1920-1940 dolara doğru ataklar olabilir. Ons altın şu an alım fırsatı doğuruyor. Gümüş şu an satılmaz. Gümüş alınır. Brent petrolde yukarı yönlü ataklar gelebilir. Kripto paralarda düşüşler kalıcı değil. Sterlin ise 21,28 yönünde. Önümüzdeki aylarda atak bekliyorum. Bu ay sonuna kadar hem yurt içi hem yurt dışında aksiyon beklememek gerek. Bundan sonra yatay bir piyasa karşımızda olabilir. Ben sert inişler beklemiyorum. Sadece borsa kripto para ve ons altında ataklar bekliyorum. Borsa tarafında pozitif olduğumu söyleyebilirim. Dolar/TL varlıklarında yatay seyir ve geri çekilme bekliyorum. Gram altında 950-1000 lira arasında alabilirsiniz."

HAZİRAN AYINDA DOLARDA BOĞA PİYASASI

"Dolar kuru şu an 17,33 seviyesinde. 17,50 güçlü direnç seviyesi olarak devam ediyor. Merkez Bankası Piyasaları şaşırtan karar çıkmazsa Haziran toplantısında bir değişikliğe gitmeyecek. Haziran ayında dolar kurunda boğa piyasası kripto paralarda boğa piyasası etkili olacak. Merkez Bankası faiz değişikliğine gitmezse bu sefer Dolar/TL kurunda 17 liranın altına sarkabilir. Takip edeceğimiz seviye 16,75 yukarıda 17,80. Bu seviyeler geçerliliğini koruyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN