Dolar Otomobili Vurdu! Araç Fiyatlarında Oklar Daha Ne Kadar Yükselecek? İşte Araçlara Gelen Yeni Zam Oranı...

Dolar Otomobili Vurdu! Araç Fiyatlarında Oklar Daha Ne Kadar Yükselecek? İşte Araçlara Gelen Yeni Zam Oranı...

Döviz kurundaki yükseliş otomobil fiyatlarını yukarıya taşımaya devam ediyor Geçen hafta sıfır otomobillerde görülen yüzde 4 ile yüzde 10 arasında fiyat artışı yayılarak devam ediyor. Otomotiv Distribütörleri Derneği ise geçen senenin Mayıs ayı ile bu senenin Mayıs ayı satış verilerine göre pazarda yüzde 12 oranında daralma olduğunu açıkladı

Son 3 haftadır devam eden dolar kurundaki yükseliş nedeniyle bazı markalarda sıfır otomobillere zam geldi. Sektör temsilcileri bu gelen zamların daha başlangıç olduğunu belirterek ilk gelen fiyat artışlarının dolar kurundaki oynaklıktan kaynaklandığını belirterek maliyetlerdeki yükseliş ve tedarik zincirlerindeki aksamalardan kaynaklanan zamların henüz yansımadığı uyarısını yaptı. Ayrıca döviz kurundan kaynaklı zamların başka marka ve modellerde de devam edeceği belirtildi.

SIFIR ARAÇLARA GEÇEN HAFTADAN BERİ PARÇA PARÇA ZAM GELİYOR

Otomotiv sektöründen gelen son bilgilere göre geçen hafta sıfır otomobillere yüzde 4 ile yüze 10 arasında zam yapıldı. Modele ve markaya göre zam oranının değiştiğini belirten otomobil sektörü temsilcileri geçen hafta zam gelmeyen araçların bir kısmına da 31 Mayıs ile 1 Haziran arasında zam geldiğini belirterek önümüzdeki haftada fiyat artışlarının devam edeceğini belirtti.

otomobil-anahtar.jpg

OCAK AYINDAKİ ÖTV DÜZENLEMESİ ALT SEKMETTEKİ ARAÇLARI BİTİRDİ

Sektörde yaşananların Ocak ayında ÖTV matrahlarında yapılan değişikliğin de yansıması olduğu belirtilirken yenilenen ÖTV matrahlarında da en alttaki dilimde model kalmadığı açıklanmıştı. Bir haftadır sektörde yaşanan fiyat artışlarının satışları nasıl etkileyeceği ise önümüzdeki haftalarda belli olacak.

FİYAT ARTIŞLARI NEDENİYLE PAZAR YÜZDE 12 DARALDI

Otomotiv Distribütörleri Derneği 2022 yılının Mayıs ayına dair araç satışlarına dair verileri açıkladı. Otomotiv Distribütörleri Derneği'nin 2022 yılının mayıs ayı ile 2021 yılının aynı ayına ait satış verilerine göre araba satışları yüzde 12 oranında azalmış. Otomobil pazarındaki bu daralmanın artarak devam edeceğini belirten sektör kaynakları fiyatlardaki artışın daralmayı tetiklediğini söyledi.

otomobil-satis.jpg

TÜRKİYE'NİN EN ÇOK SATAN OTOMOBİLİ FIAT EGEA OLDU

Otomotiv Distribütörleri Derneği verilerine göre bu senenin Mayıs ayında en çok satan 10 otomobil modeli içinde Fiat Egea Sedan ilk sırada yer alırken en çok satan top 10 listesinde son sırada ise Hyundai Bayon var. En çok satan otomobil listesinde ikinci sırada Toyota Corolla üçüncü sırada Fiat Egea (cross), dördüncü sırada Renault Clio, beşinci sırada Renault Taliant, altıncı sırada Dacia Duster, yedinci sırada Opel Crossland yer alırken sekizinci sırada ise Opel Corsa yer aldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN