Dolar petroldeki ateşi söndürdü: Benzin ve motorine büyük indirim geliyor! Araç sahipleri bu haberle bayram edecek

Dolar petroldeki ateşi söndürdü: Benzin ve motorine büyük indirim geliyor! Araç sahipleri bu haberle bayram edecek

Akaryakıt fiyatlarında son dakika! Brent petrolde başlayan sert düşüş yeni haftada da sürmeye devam ediyor. Petrol fiyatlarındaki düşüşle birlikte araç sahipleri benzin, LPG ve motorin fiyatlarını yakından takip ediyor. Brent petrolde yaşanan düşüşün ardından akaryakıt fiyatlarına indirim beklentisi oluştu. Beklenen haber ise geldi. Benzin ve motorin fiyatlarına dev indirim geliyor. Gelecek indirim 1 lira 50 kuruş olacağı iddia edildi. İşte güncel akaryakıt fiyatları...

Benzin, LPG ve motorin fiyatları araç sahipleri tarafından yakından takip ediliyor. Petrol fiyatları geçtiğimiz hafta yüzde 5 düşerek 9 ayın en düşük seviyesini gördü. Brent petrol 80 doların altına kadar düştü. Petrol fiyatlarında yaşanan dalgalanma akaryakıt fiyatlarında indirim beklentisi oluşturdu. Gelen son dakika haberine göre benzin ve motorin fiyatlarına dev indirim geliyor. Fiyatı belli oldu araç sahipleri akaryakıt istasyonlarına akın edecek! Peki akaryakıt fiyatlarına indirim gelecek mi? 26 Eylül 2022 benzin, LPG ve motorin fiyatları ne kadar, kaç TL? Petrol fiyatlarında son durum ne? İşte 26 Eylül Pazartesi güncel akaryakıt fiyatları...

FAİZ ARTIŞI PETROLDEKİ ATEŞİ SÖNDÜRDÜ

ABD Merkez Bankası'nın (FED) enflasyona karşı faiz artışına gitmesi piyasaları tedirgin etti. ABD Merkez Bankası (Fed), Avrupa Merkez Bankası (ECB) ve İngiltere Merkez Bankası (BoE) gibi büyük merkez bankalarının faiz artışına gitmesi petrol fiyatlarını baskıladı. Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşla 140 dolara kadar çıkan Brent petrol 80 dolara kadar düştü.

k5454544.jpg

DÜŞÜŞ HIZ KESMEDEN DEVAM EDİYOR

Merkez bankalarının faiz artış kararı sonrası dolar son 20 yılın zirvesine doğru koşuyor. Faizler ise 15 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Geçtiğimiz hafta sert düşüşe geçen petrol fiyatları haftanın ilk gününde de düşüşü sürdürdü. Ham petrol 78,26 dolardan işlem görürken, Brent petrol 85 dolardan değerlendiriliyor.

SON DAKİKA: BENZİN VE MOTORİNE İNDİRİM GELİYOR!

SON DAKİKA... Petrol fiyatlarındaki düşüş sonrası araç sahipleri akaryakıt fiyatlarında indirim beklemeye başladı. Beklenen haber ise geldi. İstasyonlarda uzun kuyruklar oluşacak. Gelen son dakika bilgisine göre, bu hafta içerisinde bezin ve motorine 1 lira 50 kuruş indirin geleceği öngörülüyor.

k454554-1.jpg

SON FİYAT DEĞİŞİKLİKLERİ

3 Eylül Cumartesi günü benzine 1 lira 51 kuruş, motorine ise 2 lira 41 kuruş indirim, 6 Eylül Pazartesi günü benzine 56 kuruş, motorine 70 kuruş zam, LPG'ye ise 40 kuruş indirim gelmişti. Mazot fiyatları içinse 8 Eylül’de 1,14 lira indirim yapılmıştı.

26 EYLÜL PAZARTESİ GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI

İSTANBUL'DA MOTORİN VE BENZİN FİYATLARI NE KADAR?

  • Benzin: 19,23 TL
  • Motorin: 23 lira 7 kuruş
  • LPG: 10,62 – 11,07 TL

ANKARA'DA MOTORİN VE BENZİN NE KADAR OLDU?

  • Benzin: 19,34 TL
  • Motorin: 23 lira 18 kuruş
  • LPG: 10,94 TL

İZMİR'DE MOTORİN VE BENZİNİN LİTRE FİYATI KAÇ TL?

  • Benzin: 19,34 TL
  • Motorin: 23 lira 2 kuruş
  • LPG: 10,74 TL

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

EPGİS FİYAT DEĞİŞİMLERİNİ DUYURMAMA KARARI ALMIŞTI

EPDK'nın fiyatlardaki değişimi açıklayan tek sendika olan EPGİS hakkında suç duyurusunda bulunmasının ardından, sendika dava süreci sonlanana kadar akaryakıttaki fiyat değişimlerini vatandaşlarla paylaşmayacağını açıklamıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN