Dolar Tutanlar Dikkat! İslam Memiş "Uzak Durun" Dedi Korkunç Seviyeyi Verdi

Dolar Tutanlar Dikkat! İslam Memiş "Uzak Durun" Dedi Korkunç Seviyeyi Verdi

İslam Memiş doların uluslararası piyasada değer kaybettiğini belirterek yatırımcılar için kazandıran emtiayı açıkladı. Doların 18 liraya dayanmasıyla gözler çıkacağı seviyeye döndü. Memiş, yol arkadaşların yeni bir öneri verdi.

Amerika'da açıklanan yüzde 8,5'lik enflasyon sonrası piyasalar FED fiyatlanmasına girdi. FED'in faiz kararı merak konusu olurken, ne kadar faiz artıracağı araştırılmaya başlandı. İslam Memiş, dolar için değer kaybına dikkat çekerek yatırımcılara yol haritası verdi. Yatırımcı parasını nereye yatırılmalı? Dolar mı Altın mı kazandıracak? İslam Memiş hepsini kendi yayınında açıkladı.

dolartl.jpg

DOLAR DEĞER KAYBI YAŞIYOR

FED'in faiz kararlarının dolar üzerinde etkili olduğunu söyleyen İslam Memiş, doların diğer para birimleri karşısında değer kaybettiğini ifade etti. Euro/Dolar paritesine dikkat çeken Memiş, doların sadece ödeme aracı olduğunu yatırım aracı olmadığını sözlerine ekledi. Elinde dolar olanların her ayın 2. haftasını takip etmesi gerektiğini belirten Memiş, Amerika'da enflasyona dikkat çekti. Yaşanan enflasyondan dolayı faiz yükseltme yoluna giden Fed için Memiş, "FED'in faiz kararları da doların değeri üzerinde etkisi var. Dolar uluslararası piyasalarda ödeme aracı kullanıldığı için Amerika'daki gelişmeleri takip etmek zorundasınız. Enflasyonu yüzde 8,5 olarak açıklandı. Eğer gerçekse." diye konuştu.

ELİNDE DOLAR TUTANLARI UYARDI

Dolar birikimi yapanlara önemli uyarılarda bulunan Memiş, TL'de olanlar ise sepet sistemine dikkat çekti. Doların karşısındaki diğer ürünlerin hızla değer kazanacağını belirtti. Kendi yatırım aracını açıklayan Memiş, elindeki dolar ve altını sattığının da altını çizdi. Dolardan uzak durduğunu söyleyen Memiş, "3 aydır elinde dolar olanlara dikkat diyordum. Doların karşısındaki değerli metaller yıl sonunda yükselişe geçecek. Dolar/TL kuru neden 17,96 seviyesinde? İçsel problemlerden dolayı yüksek.

Dolar ve altınını ekonomiye destek için bozduran İslam Memiş, seviye vererek o seviyeden dolar ve altınlarını tekrardan yenine koyacağını ifade etti. Memiş, "Ben ve yol arkadaşlarım dolardan uzak duruyoruz. Oldukça yüksek. 17,65 yapıyorlar anlık. Anlık iğnelerde dolar/TL kurunda bana aşağı yönelik mesajlar veriyor. Biz dolar ve altınımızı sattık. Ekonomiye destek vermek için sattık. 17,65 destek seviyesin altında 17,30 var. Bu gerçekleşirse yüzde 50'mizi alırız. Bizim gözümüz kara. Hamlemizi yaparız." ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN