Dolar ve altın bıçak sırtında! İslam Memiş tansiyon yükselten 3 hayati uyarıyı yaptı... Sıra son hamlede!

Dolar ve altın bıçak sırtında! İslam Memiş tansiyon yükselten 3 hayati uyarıyı yaptı... Sıra son hamlede!

Piyasa Uzmanı İslam Memiş, altın ve dolara ilişkin yeni tahminlerini yaptı. Türkiye Merkez Bankası'nın ( TCMB) faiz kararının piyasalara etkini de değerlendirdi. Memiş, dolar ve altında bıçak sırtı seviyenin test edildiğini ifade ederek altın ve dolar için kritik uyarılarını yaptı. Yatırımcıların merak ettiği soruları yanıtlayan Memiş'ten dikkat çeken açıklamalar geldi.

Gram altın Merkez Bankası'nın faizi 14'te sabit tutmasından sonra son zamanların en yüksek seviyesini gördü. 970 seviyelerine dayanan gram altının yükselişinin devam edip etmeyeceği merak edilirken, dolarda da durum değişmedi. 16,70 TL seviyelerini test eden dolarda yükseliş trendine devam etti. Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise dolar ve gram altın için kritik uyarıyı yaptı. İşte Memiş'in yatırımcıları yakından ilgilendiren yeni tahminleri.

dolarvelatn.jpg

DOLAR VE ALTINDA BIÇAK SIRTI!

Memiş, gram altının el değiştirdiğini ifade edip, yeni seviyeleri test ettiğini söyledi. Gram va dolardaki direnç seviyelerine dikkat eden Memiş "Gram altın/TL kuru 970 seviyelerinden el değiştiriyor. Kritik direnç seviyesi burada 980 liraydı. Dün bu seviyeleri test ettiğini gördük. Yine kapalı çarşı piyasasında 980 liradan satış yapılıyor. Hem dolar hem gram altın bıçak sırtı olan direnç seviyelerini test etmeye devam ediyor'' dedi.

YATIRIMCI İÇİN KRİTİK 3 UYARI!

Merkez Bankası'nın faiz kararın sonrasında yaşanacak olanları değerlendiren Memiş, yatırımcının 3 hususa dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Merkez Bankası'nın faiz kararında artış olması durumunda trendlerde düşüşün yaşanacağını ve doların 15,50 seviyelerini görebilme ihtimali olacağını söyledi. Faizin sabit tutulmasından dolayı Doların 16,40-16,60 seviyeleri tekrar test ettiğini belirten Memiş, yatay bir seyir durumunda ise doların doların 16,30-16,45 aralığında kalacağını söyledi.

gram-altin.jpg

DOLARI GERİYE İTECEK HAMLE MERKEZ BANKASI'NDA

FED'in piyasalardaki baskısının devam ettiğini belirten Memiş, Merkez Bankası'nın piyasalara verdiği mesajın önemli olduğunun altını çizdi. "Merkez Bankası faizlerde bir değişikliğe gitmez ancak bir sonraki toplantı için faiz artırım sinyali verirse faiz artmış gibi bir etkiye neden olabilir. Böyle bir mesaj doları gelecek ay boyunca 15,50 seviyesinde tutabilir. Ancak faiz konusunda söylemini aynı tutarsa düşüşler geçici olur. Bu durumda da düşüş için gözler Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın açıklayacağı yeni pakete takılır.'' diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN