Dolar ve Altının Freni Patlıyor! Elinde TL Olanlar Döviz Bürolarına Koşsun! O Tarihten Sonra Bu Seviyeleri Bulamayacaklar

Dolar ve Altının Freni Patlıyor! Elinde TL Olanlar Döviz Bürolarına Koşsun! O Tarihten Sonra Bu Seviyeleri Bulamayacaklar

Altın ve dolar yükselecek mi? Gram altın ne kadar olacak? gibi sorular arama motorlarında sıkça aranırken isabetli tahminleri ile bilinen Piyasa Uzmanı İslam Memiş, emtialarda yaşanan baskılamaya değinerek önemli seviyeler verdi. İşte İslam Memiş'ten yatırımcı için tüyolar.

Altın 18 Mayıs Çarşamba gününe 924 TL ile girerken, dolar ise 16 TL ile işlem görmeye başladı. Önceki günde göre düşüşle başlayan gram altın ve dolarda yaşanan bu düşüşün kalıcı olup olmayacağı ise merak konusu oldu. Piyasalara ilişkin sosyal medya hesaplarından değerlendirmelerde bulunan Uzman isim İslam Memiş ise, yatırımcının panik yapmaması gerektiğini belirterek, özellikle gram altında yükselişlerin olacağını söyledi. İşte Memiş'in piyasalara ilişkin analizleri.

dolarlar.jpg

ALTIN İÇİN ALIM FIRSATI DOĞABİLİR

Altın için alım fırsatları doğa bileceğini belirten İslam Memiş, piyasalarda resesyon sürecinin başladığını ve bundan dolayı güvenli talebin daha da artacağını söyledi. Memiş, altınındaki yükseliş öngörüsünün devam ettiğini yineleterek şunları kaydetti:

"Özellikle temmuz ayında 1200 lira seviyesi, yıl sonuna kadar da 1450 lira seviyesi öngörümde de değişiklik yok. Bunu da hem ons altın hem de dolar/TL kurunda yaşanabilecek gelişmelere bağlıyorum. Yine temmuz aylarında döviz kurlarında yukarı yönlü atakların gelmesi muhtemel bir sonuç olacaktır. O yüzden emtia fiyatlarında yaşanabilecek geri çekilmeler yatırımcılara fırsat sunacak"

eyru.jpg

GRAM ALTINDA DİRENÇ SEVİYESİ KIRILIYOR

Dolar/TL'de yaşanan yükselişin gram altını zorladığını ifade eden Memiş, gram altında direnç seviyesinin kırılacağının sinyalini verdi. Gram altın için uyarıda bulunan Memiş, "Ekranda gördüğünüz rakamlar fiziki tarafta olmadığını ve banka alım satımlarında makas aralığının çok geniş olduğunu ifade etmiştim."

DOLAR PATLAYACAK

Kur tarafındaki yükselişlere değinen Memiş, doların uzun bir süre baskı altında kaldığını ve bundan dolayı dolarda patlamaya olacağını ifade edere şunları kaydetti:

" Dolar 14.70 lira seviyesinde uzun süre baskılandı, Sabitlenen bir kur var, ama bu kur böyle durmayacak eninde sonunda patlayacak dedim. 15,60 lira seviyelerin dün akşam gördü. 16.40 lira seviyesi var yukarıda. Haziran ayı senaryosunu anlatan bir video paylaşmıştım. Nisan ayında şöyle bir düşüncem vardı. Haziran'a kadar kur tarafını açık bırakacaklar, haziranda yeni bir paket açıklanacak ve burada 16.40 lira seviyesinden yeniden bir baskılama yapılacak. Haziran ayına geldiğimizde kısa vadeli, haftalık ve aylık baskılama yapılacak"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN