Dolar ve euro 12 Haziran'da ne kadar? Döviz fiyatları PPK kararına odaklandı

Dolar ve euro 12 Haziran'da ne kadar? Döviz fiyatları PPK kararına odaklandı

Yurt içi ve yurt dışında meydana gelen gelişmelere karşı ani tepkiler veren dolar ve Euro fiyatlarının 12 Haziran sabahına nasıl başladığı merak konusu oldu. Bugün yurt içinde PPK toplantısına odaklanan döviz fiyatları, oradan gelecek haberlere göre bir ivme kazanacak. Peki 12 Haziran dolar ve Euro ne kadar? İşte yanıtı…

Güncel döviz fiyatları 12 Haziran Çarşamba günü en çok sorgulanan konular arasına girdi. ABD ile Türkiye arasındaki ilişkilere paralel bir şekilde tepki gösteren dolar fiyatları, Hazine ve Maliye Bakanlığı, bu hafta içerisinde gerçekleştirilen dört ihalenin ardından piyasadan öngörüsünün de üstünde borçlanırken, maliyetlerde de gerileme olduğu görüldü. Dolar 11 Haziran Salı günü dalgalanma yaşarken, 12 Haziran Çarşamba günü şu dakikalar itibarıyla 5,81 TL civarında hareket ediyor. Peki Euro ne kadar? İşte detaylar…

DOLAR KAÇ TL?

Amerika Birleşik Devletleri ile ilişkilere yönelik endişeleri yükselten haber akışının da etkisiyle dün yeniden yükseliş eğilimi içerisine giren dolar, bu sabah itibarıyla 5,82 TL civarında izlerken, piyasaların gözü, bugün açıklanacak olan Para Politikaları Kararı’nda (PPK) olacak.

DOLARDA SON DURUM

Dolar/TL saat 08:53 itibariyle 5.8018/5.8056’dan işlem gördü. Kurun söz konusu seviyelerdeki seyri devam ediyor. Türkiye ile ABD arasında yaşanan S-400 krizi, Millî Savunma Bakanı Hulûsi Akar’a ABD’den gönderilen tehdit içeren mektup ve yurt içinde bazı gelişmelerden ötürü yükselen dolarda 5,85 TL’nin direnç, 5,90 TL’nin ise destek konumunda olduğu öne sürüldü. Uzmanlar, bu seviyelere ulaşılması hâlinde doların yeniden 6 TL’leri görebileceğini vurguladı.

EURO NE KADAR?

Euro da dolar kuruna paralel olarak hareket ederken, kaynaklar bugün saat 14:00’te açıklanacak PPK kararına odaklandığını aktarıyor. Euro şu dakikalar itibarıyla 6,60 TL civarında işlemlerini sürdürüyor.

19-06/12/dolar-ve-euro-12-haziranda-ne-kadar-doviz-fiyatlari-ppk-kararina-odaklandi.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN