Dolar ve euro güne yukarı ivmeyle başladı

Dolar ve euro güne yukarı ivmeyle başladı

Geçen hafta tarihi rekorunu kırıp yeniden 18 TL'yi aşan dolar, haftanın dördüncü iş gününe 17,93 liradan, euro ise 18,48 liradan başladı. Dolar, dünkü kapanış seviyesine göre artıştayken euroda da yükseliş eğiliminin mevcut olduğu görülüyor.

Türk Lirası'nın değer kaybı hız kesmezken geçim sıkıntısıyla baş edemeyen vatandaşın gözü de döviz kurunda. Dolar, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz kararları ve ekonomi yönetiminin kararlarıyla beraber yukarı ivmesini de sürdürmeye devam ediyor. Bir süredir yükseliş eğilimde olan dolar, son olarak geçen hafta, 20 Aralık'tan bu yana görmediği 18 seviyesini de geçerek rekor tazeledi.

Dolar güne nasıl başladı?

Haftanın dördüncü gününe dünkü başlangıç seviyesine yakın, kapanış seviyesine göre de yükselişte başlayan dolar/TL, saat 09.20 itibarıyla 17,9303 seviyesinden işlem görüyor. Dolar, dünkü kapanışını 17,8480 seviyesinden gerçekleştirmişti.

Euro güne nasıl başladı?

Perşembe gününde euro/TL ise yukarı ivmeli hareketle 18,4816 civarında işlem görüyor. Euro, önceki kapanışını 18,3782'den yapmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN