Dolar ve Euro ne kadar? (8 Temmuz 2019) Dolar Çetinkaya'nın görevden alınmasının ardından yükseldi

Dolar ve Euro ne kadar? (8 Temmuz 2019) Dolar Çetinkaya'nın görevden alınmasının ardından yükseldi

Dolar kuru, karşısında, geçen cumartesi günü Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya'nın görevden alınarak yerine Başkan Yardımcısı Uysal'ın getirilmesinin arkasından sert yükseldi. Hafta sonu piyasaların kapalı olmasına karşın bu gelişmenin ardından doların ve euronun ne tepki vereceği merak konusuydu. İşte 8 Temmuz dolar ve Euro fiyatlarına dair aradıklarınız…

Ekonomistler, kurdaki bu güçlü artışın, Başkan Murat Çetinkaya’nın aniden görevden alınıp yerine Başkan Yardımcısı Murat Uysal’ın getirilmesinin ardından Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) bağımsızlığına ilişkin endişelerin yükselmesinden kaynaklandığını ifade ediyor. Peki dolar ve Euro ne kadar? İşte 8 Temmuz Pazartesi dolar ve Euro fiyatları…

DOLAR VE EURO FİYATLARI NE KADAR? (8 TEMMUZ PAZARTESİ)

Dolar, Asya seansında ilk işlemlerde 5,8247 Türk lirası seviyesine kadar ulaşarak 25 Haziran'dan beri en yüksek seviyesini görmesinin ardından geriledi ve Cuma kapanışının yüzde 2,2 altında 5,75 TL seviyesinde denge bulmaya çalıştı. Dolar böylelikle Mart ayından beri en sert düşüşünü gerçekleştirdi. Kur geçen hafta yüzde 2,86 düşmesinin ardından haftayı 5,6280 civarında kapamıştı. TL son iki ayda dolar karşısında en fazla getiri sağlayan para birimi olarak performans gösteriyordu. Dolar TSİ 09:00’da 5,78 seviyelerinde seyrederken, Euro ise 6,49 TL civarında alıcı buluyor.

MERKEZ BANKASI’NDAN İLK AÇIKLAMA

Merkez Bankası tarafından yapılan açıklamada, yeni Başkan Murat Uysal’ın bankanın kanunla kendisine verilen görev ve yetkiler kapsamında temel hedef olan fiyat istikrarını sağlamaya odaklı para politikası araçlarını bağımsız bir biçimde uygulamaya devam edeceği kaydedilirken, yeni dönemde fiyat istikrarı ve finansal istikrar hedefleri kapsamında uygulanacak politikalar ile alakalı iletişim kanallarının en üst şekilde kullanılacağı belirtildi. Bu kapsamda Uysal’ın önümüzdeki günlerde bir basın toplantısı düzenleyeceği de kamuoyuyla paylaşıldı.

Görevden alınan Başkan Murat Çetinkaya’nın görev süresi 2020 yılına kadar devam etmesi gerekirken, cumartesi sabahı Resmî Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı kararı ile görevden alınıp yerine Başkan Yardımcısı Murat Uysal getirilmişti.

 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN