Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı?

Dolar ve euro yeni haftaya nasıl başladı?

Döviz kurları, yurt içinde iki önemli veriyle başlayacak yeni haftaya sakin başladı. Dolar/TL 14,68-14,70 civarında değerlenirken euro/TL 16,20'nin hemen üzerinde işlem görüyor.

Yurt içinde yeni hafta iki önemli veriyle başlanacak; Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mart ayına ilişkin enflasyon rakamlarını açıklarken Ticaret Bakanlığı ise mart ayı dış ticaret verilerini paylaşacak. Yurt dışında Almanya ticaret, ABD fabrika siparişleri takip edilecek.

Tüketici fiyatları şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 4,81, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 54,44 artış göstermişti. Yurt içi üretici fiyatlarında (ÜFE) şubat ayında bir önceki aya göre yüzde 7,22, geçen yıl aynı aya göre yüzde 105,01 gibi rekor seviyede artış yaşanmıştı. Piyasa beklentileri TÜFE'nin aylık olarak yüzde 5'in üzerinde artacağı ve yıllık bazda 60'ın üzerinde geleceği yönünde.

DOLAR VE EURODA İLK RAKAMLAR

Döviz kurları haftaya sakin başladı. Dolar/TL 14,68-14,70 civarında değerlenirken euro/TL 16,20'nin hemen üzerinde işlem görüyor.

Petrol fiyatları da haftanın ilk gününde yatay seyrederken brent petrolün varil fiyatı 104 dolar doların hemen üzerinde.

Altın fiyatları ise nisan ayının ikinci işlem gününde de düşüşte. Spot altının ons fiyatı, geçen haftanın kapanışına göre yüzde 0,5 aşağıda ve 1.922 dolardan işlem görüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN