Son dakika! Dolar ve euroda rekor serisi devam ediyor

Son dakika! Dolar ve euroda rekor serisi devam ediyor

Hafta boyunca rekor üzerine rekor kıran dolar/TL tarihi zirvesini yeniledi. Dolar/TL, 9,3340 seviyesini gördü. Rekor seviyelerin devam ettiği euro/TL de 10,8370'e çıktı.

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın (TCMB) Başkanlık koltuğundaki ani değişimin ardından kademeli olarak yükselen dolar/TL, Merkez Bankası'nın son toplantısından çıkan 100 baz puanlık faiz indirimi kararı sonrası hızla yükseldi.

Cumhurbaşkanı Recep TAYYİP Erdoğan ile MB Başkanı Prof. Dr. Şahap Kavcıoğlu'nun görüşmesinin hemen sonrasında 3 PPK üyesinin gece saatlerinde aniden görevden alınması ise doların zaten yükselmekte olan ateşini harladı.

REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR

Üst üste 7 işlem gününde rekor kıran dolar/TL, haftanın ilk gününde de rekor serisine devam ediyor. Bu sabah saatlerinde dolar/TL için tarihi seviyeler 9,29'u gören dolar/TL, kapanışa doğru yeniden hareketlendi ve 9,33'ü aştı.

Bugün dolar/TL gibi tarihi seviyelerini gören euro/TL'de 10,83 seviyesi aşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN