Dolar yükselişini sürdürüyor: 5.84'ü gördü

Dolar yükselişini sürdürüyor: 5.84'ü gördü

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) yıl sonuna kadar faiz artışı ön görmemesini açıklaması sonrasında 5,40'lara kadar inen ancak daha sonra yeniden yukarı çıkan dolar/TL gün içinde 5.75'i test etti. Türkiye piyasaları kapandıktan sonra oluşan işlemlerde dolar 5,84'ü gördü. 

Gün içinde Merkez Bankası'nın hamlesi sonrası  dolar gerilese de kurda yükseliş sürdü. ABD Merkez Bankasının (Fed) güvercin tavrının dolar üzerindeki etkisi çok sınırlı kaldı.

Küresel yavaşlama, Brexit ve ticaret savaşı endişeleri doların değer kaybını sınırladı. Dün 5,42 - 5,48 bandında işlem gören dolar/TL, günü önceki kapanışa göre yüzde 0,80 artışla 5,4655'ten tamamladı.

Dolar/TL bugüne yatay başlamasının ardından gün içinde 5.75'i gördü, saat 23.45 itibariyle Türkiye piyasaları kapandıktan sonra yabancı piyasalarda 5,79'dan işlem görüyor. Euro/TL ise 6,53'den işlem görüyor.

MERKEZ'İN HAMLESİ FRENLEYEMEDİ 

Merkez Bankası'nın saat 16.00'da bir hafta vadeli repo ihalesini ara verdiği açıklaması sonrası kur ilk etapta 5,58'li seviyelerden 5,55'e gerilemiş ancak kısa süre sonra tekrar yükselişe geçmişti. Piyasalarda ABD-Türkiye ilişkileri yakından takip ediliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN