Dolara boğa vuruşu! İslam Memiş'ten sert çakılma uyarısı

Dolara boğa vuruşu! İslam Memiş'ten sert çakılma uyarısı

Amerika Merkez Bankası'nın(FED) 75 baz puan artışından sonra gözler şimdi de Türkiye Merkez Bankası'nın (TCMB) Haziran ayı faiz toplantısında yöneldi. FED sonrası piyasalarda karmaşa yaşanırken, yurt içi piyasalar ise Merkez Bankası faiz kararlarını beklemeye başladı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş ise Haziran ayında ayı ve boğa piyasasına dikkat çekerek piyasalarda yaşanacak düşüşlere değindi. İşte Dolar/TL kuru ve altın tarafında görülecek seviyeler.

Yurt içi piyasalar Merkez Bankası'nın Haziran ayı faiz kararına odaklanmışken, Piyasa Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın piyasalar üzerindeki etkisini değerlendirdi. Dolar/TL kurunda düşüş beklediğini ifade eden Memiş, ayı ve boğa piyasasına dikkat çekti. İşte Merkez Bankası faiz kararından sonra doların düşeceği seviye.

ppp.jpg

"FED SONRASI ÇARŞI PAZAR KARIŞTI"

"Haftanın ilk işlem günü geride kaldı. Merkez Bankası'nın faiz kararını değerlendireceğiz. Piyasalarda tat tuz yok. Ne aşağı yönde ne yukarı yönde bir hareket var. Sadece yurt içi piyasalarda faiz kararı var. Bunun da bir etkisi yok. Çünkü piyasa dışardaki olaylarla odaklanmış. FED'in faiz kararından sonra çarşı pazar karıştı. Dolar değer kazandı. Dolar endeksi şu an 104 seviyesinde. Biz de dolar yüksek. Herkes faiz artırırken biz düşürdük. Ben 3 hafta önce piyasalardan ayrıştım. Beklemeyi tercih ediyorum."

HAZİRAN AYINDA BOĞA VE AYI PİYASASI GELİYOR

"Dolar kuru şu an 17,33 seviyesinde. 17,50 güçlü direnç seviyesi olarak devam ediyor. Merkez Bankası Piyasaları şaşırtan karar çıkmazsa Haziran toplantısında bir değişikliğe gitmeyecek. Haziran ayında dolar kurunda boğa piyasası kripto paralarda boğa piyasası etkili olacak. Merkez Bankası faiz değişikliğine gitmezse bu sefer Dolar/TL kurunda 17 liranın altına sarkabilir. Takip edeceğimiz seviye 16,75 yukarıda 17,80. Bu seviyeler geçerliliğini koruyor."

"DOLARDA YATAK YA DA GERİ SARKMA GELEBİLİR"

"Gram altında ise bir etkileşim yok. Ons altında 1838 lira seviyesinde. Düşüşlerin kalıcı olmasını beklemiyorum. 1880 dolar seviyesi kırılabilir. 1920-1940 dolara doğru ataklar olabilir. Ons altın şu an alım fırsatı doğuruyor. Gümüş şu an satılmaz. Gümüş alınır. Brent petrolde yukarı yönlü ataklar gelebilir. Kripto paralarda düşüşler kalıcı değil. Sterlin ise 21,28 yönünde. Önümüzdeki aylarda atak bekliyorum. Bu ay sonuna kadar hem yurt içi hem yurt dışında aksiyon beklememek gerek. Bundan sonra yatay bir piyasa karşımızda olabilir. Ben sert inişler beklemiyorum. Sadece borsa kripto para ve ons altında ataklar bekliyorum. Borsa tarafında pozitif olduğumu söyleyebilirim. Dolar/TL varlıklarında yatay seyir ve geri çekilme bekliyorum. Gram altında 950-1000 lira arasında alabilirsiniz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN