Dolarda Eylül kıyameti! Ekonomist Selçuk Geçer 21 TL için tarihi verdi "izleyin" dedi

Dolarda Eylül kıyameti! Ekonomist Selçuk Geçer 21 TL için tarihi verdi "izleyin" dedi

Dolar kahini diye adlandırılan Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, yine herkesi şaşırtan bir dolar seviyesi ile geldi. Dolar yıl sonunda rekor seviyelere çıkabileceğini belirten Geçer, Eylül ayında kopacak kıyameti açıkladı. Doların 21 lira seviyesini göreceğini söyleyen Geçer, "İzleyin" dedi bombayı patlattı.

Dolar/TL kuru ve gram altında yükselişler devam ederken yatırımcı ise dolar ve altının çıkacağını seviyeyi merak eder oldu. Bazı ekonomist ve piyasa uzmanları doların düşeceğini iddia etsede Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, dolarda düşüşün zor olacağını belirtti. Yanlış uygulana para politikalarının sonucunda 1994 krizine vurgu yapan Geçer, yeni dolar rakamını verdi. İşte yatırımcıyı yakından ilgilendiren o rakamlar.

1450187.jpg

DÜNYA FOKURDAMAYA BAŞLADI! HAZIR OLUN

Dünya ekonomileri yeni bir sürece girerken Türk Lirası dolar karşısında hızla değer kaybetmeye devam ediyor. Dünyanın fokurdadığını ifade eden Selçuk Geçer, yaşana yüksek enflasyonun yerini stagflasyonun alacağını ve Dolar/TL kurunun göreceği pik seviyeyi verdi. Korkuların başladığını ifade eden Geçer, "Stagflasyon korkusu başladı. Bu da Merkez Bankaları daha fazla agresifleşecek mi? sorunu getirdi. Bu açıklamalar yavaş yavaş başladı. Dolarda 19 liraya hazır olun. Dolardaki ikinci hedef 20 lira olacak. Bu seviyeye önümüzdeki günlerde gelirsek şaşırmayın. Ardından doları tutana aşk olsun" yorumunda bulundu.

gramlatin-001.jpg

DOLAR 12 LİRAYA DÜŞER Mİ? DOLAR NEDEN YÜKSELDİ?

Doların yükseliş seviyesine nasıl ulaştığını rakam ve tarihlerle veren Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer, 12 lira olan doların son 6 ayda 17 lira seviyesine ulaşmasını tek tek açıkladı. Doların baskılanma yaşadığını belirten Geçer, "Dolar 27 Aralık'ta 12 liraya geldi. Ama bu artık olmayacak. Merkez Bankası o dönem 20- 30 milyar dolarlık bir para harcamıştı. Bu maceranın toplam süreci 5 ay. 5 ay içerisinden 12 liradan tekrar 17 liraya çıktı. 18 saymıyorum o 1-2 saatlik bir olay. Bu filmi bize güzel oynadılar. Doları 17.90'da zor tutuyorlar. Borçları çıkardığımızda rezervlerimiz eksilerde" ifadelerini kullandı.

dolar-001.jpg

TÜRKİYE İŞİN İÇİNDEN ÇIKAMAZ

Elinde dolar tutanlar ise doların bozdurma tarihini merak ederken Selçuk Geçer bu soruların cevabını verdi. Yatırımlarınıza sahip çıkın uyarısını yineleyen Geçer, "Yastık altındaki paraları geri alabilmek için 40 takla attılar. Oysa bankacılık sisteminden çekip aldık. Tefeci borçların içine girdik. Korkunç bir kısa vadeli dış borcumuz var. Türkiye artık işin içinden çıkmayacak hale geldi." dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN