Dolarda ilk rakamlar

Dolarda ilk rakamlar

Dün 8,29 seviyesinden gelen alımlarla 8,42 seviyelerine kadar çıkan dolar/TL, yeni güne 8,40 seviyelerinde başladı.

Dün 8,30’un altını test eden dolar/TL bu seviyeden gelen alımlarla yönünü yukarı çevirdi ve 8,40’ın üzerine çıktı. Kur bu sabah itibariyle 8,40 seviyelerinde yatay seyir izliyor.

Tüketici enflasyonu temmuzda yüzde 1,6 seviyesindeki beklentilerin üzerinde yüzde 1,80 artış gösterirken, yıllık enflasyon yüzde 18,95 ile politika faizine dayandı. Yaz aylarında enflasyonda 'oynaklık' olacağını paylaşan Merkez Bankası, son çeyrekten itibaren enflasyon patikasında düşüş yaşanacağını öngörüyor.

MERKEZ BANKASI ENFLASYON DEĞERLENDİRMESİNİ PAYLAŞACAK

Dün TÜİK tarafından açıklanan enflasyona dair bugün Merkez Bankası'nın değerlendirmelerini paylaşacak. Fiyat Gelişmeleri Raporu aslında teknik nitelikte, yani herhangi bir politika mesajı içermiyor. Ancak TCMB’nin temel enflasyon eğilimi yolundaki değerlendirmeleri ve kısa vade enflasyon dinamikleri konusundaki analizleri yakından takip ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN