Dolarda kritik hareketlenme! 8,57'nin üzerini gördü

Dolarda kritik hareketlenme! 8,57'nin üzerini gördü

Merakla beklenen Erdoğan-Biden zirvesi sonrası taraflardan gelen açıklamalar ile oluşan belirsizlik ortamı Türk Lirası üzerindeki baskıyı artırdı. Güne 8,46 seviyelerinden başlayan dolar/TL 8,57'nin üzerini gördü.

Piyasaların haftalardır merakla beklediği Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Joe Biden zirvesi dün Brüksel'de gerçekleşti. Kritik görüşmeye kadar piyasaların fiyatlayabileceği olumlu ya da olumsuz mesaj çıkmazken döviz kurlarında ibre, belirsizlik ortamı oluşması nedeniyle yukarı döndü.

YATAY BAŞLADI, 8,57'NİN ÜZERİNİ GÖRDÜ

Buluşma öncesinde 8,40 seviyelerinde seyreden dolar/TL, 8,47'nin üzerine çıktı ve gece boyu bu düzeyde hareket etti. Sabah saatlerine kadar bu seviyelerdeki seyrini koruyan dolar/TL, piyasalarda işlemlerin artmasıyla birlikte 8,57'nin üzerine çıktı.

Euro/TL ise dolar/TL ile aynı grafikleri çizdi ve 10,20'den 10,27-10,28 bandına yükseldi. Kur bu sabah ise 10,35'den işlem görüyor.

GÖZLER FED VE MERKEZ'İN FAİZ KARARINDA

Erdoğan-Biden zirvesinin ardından kurlar yarın akşam açıklanacak olan Fed ve perşembe günkü Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) faiz kararlarında olacak.

DOLARIN YÜKSELİŞ NEDENİ NE?

Dünya'dan Hüseyin Koyuncuoğlu'nun aktardığına göre; Haziran başında 8.88, geçen hafta başında 8.70'e yakın seviyelerde olan dolar/TL, bu hafta en düşük 8.2865'e kadar gerilemişti. Bu düşüşte belirleyici dünkü görüşmeye dair olumlu beklentilerdi. Ancak kur, ABD-Türkiye görüşmesinden kısa vadede S-400 başta olmak üzere iki ülke arasındaki sorunlara bugün itibaıryla belirgin bir çözüm getirmeyeceğinin anlaşılmasıyla sınırlı yükselişe geçti.

Reuters'a açıklama yapan bir bankanın döviz masası işlemcisi, "Dolar/TL 8.3'ün altına düştüğündeki beklenti S-400 sorununa NATO zirvesinde çözüm bulunacağı beklentisine dayanıyordu. Açıkçası piyasanın tamamında bu beklenti hakim değildi. Bizim beklentimiz diyalog kanallarının açık tutulacağı ve sorunların öteleneceği çözüme çalışılacağı yönündeydi. Ki şu an gerçekleşme bu yönde. Bu nedenle 8.28'li seviyeler yerine 8.5'e yakın seviyelerde işlem görüyoruz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN