Dolarda yükseliş: 6.31'i gördü

Dolarda yükseliş: 6.31'i gördü

9 günlük Kurban Bayramı boyunca yatay seyreden dolar kuru, yurt içi piyasaların işleme başlamasıyla yükselişe geçti. Bu sabah saatlerinde 6.25 olan kur, daha sonra 6.31 seviyesini gördü.

Doların 6.31 seviyesinde işlem gördüğü saatlerde euro ise 7.34'e yükseldi. 

Dolar, dün ABD ile Meksika arasında NAFTA serbest ticaret anlaşmasının revizyonu konusunda sağlanan anlaşmanın getirdiği iyimserlikle dört haftanın dip seviyesini gördükten sonra yatırımcıların ABD ile Çin arasındaki ticaret gerilimine odaklanmalarıyla birlikte dar aralıkta seyrediyor.

Başlıca para birimleri karşısında doların seyrini izleyen endeks dün ABD seansındaki işlemlerde 94.434'e kadar gerileyerek 31 Temmuz'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü.

Bugün yatay seyreden endeks, 94.772'de bulunuyor.

Dolar dün ABD tüketici güven endeksinin Ekim 2000'den bu yana en yüksek değeri almasının ardından dört haftanın dip seviyesinden toparlanmaya başladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN