Dolarda yükseliş eğilimi

Dolarda yükseliş eğilimi

Hükümetin yabancı yatırımcılarla gerçekleştirdiği telekonferanstaki mesajların ardından düşüş eğilimini dün de sürdüren ve 5,70'in altını gören dolar/TL, günü yüzde 1,3 azalışla 5,8250'den tamamladı. Dolar şu saatlerde tekrar yükselerek 6 liranın üzerine çıktı.

Dün hükümetin yabancı yatırımcılarla gerçekleştirdiği telekonferanstaki mesajların ardından kurda görülen gevşeme bugün yerini yine yükselişe bıraktı.

Güne düşüşle başlayan ve bir ara 5.75 seviyesine kadar gevşeyen dolar/TL, öğle saatlerine doğru hızlı bir atak yaparak 6.23 seviyesinin üzerine çıktı. 

6.2326'ya kadar yükselen kur, saat 12:42'de 6.14 seviyesinde bulunuyordu. 7.1280'i gören euro/TL ise aynı dakikalarda 7.02 civarında hareket ediyordu.

Uzmanlar, piyasalar kapandıktan sonra açıklanması beklenen kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin Türkiye değerlendirmesi ve ABD ile diplomatik haber akışının yatırımcıların odağında olduğunu belirtiyor. 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN