Doları tepe taklak edecek Ayı piyasası yolda! İslam Memiş 'dikkat' dedi kar-zarar seviyelerini verdi

Doları tepe taklak edecek Ayı piyasası yolda! İslam Memiş 'dikkat' dedi kar-zarar seviyelerini verdi

Gram altın Mayıs'ın son haftasında yükseliş trendine devam ederken, dolar ise 17 barajına dayanmaya başladı. Piyasa Uzmanı İslam Memiş, yatırımcı için kar-zarar seviyelerini verdi. Gram altının Haziran ayında mola yapacağını belirten Memiş, dolar içinse 'ayı' piyasasına dikkat çekti. Peki altın ve doların yükseliş trendi devam edecek mi? İşte detaylar...

İslam Memiş, piyasalar haftaya nasıl başladı? Döviz, gümüş ve altında yükselişler devam edecek mi? gibi merak edilen soruları Youtube kanalından yanıtladı. Gram altında 1000 lira seviyesinde dikkat çeken Memiş, dolar içinse "Ayı piyasası geliyor" dedi.

altinve.jpg

İşte Piyasa Uzmanı İslam Memiş'ten piyasalara ilişkin haftalık değerlendirmeler...

"TEMMUZ AYINDA ZİRVELER OLACAK"

"Ben düşüşlerin kalıcı olacağını öngörmüyorum. Yükseliş trendinin kalıcı olacağını tahmin ediyorum. Bundan dolay varlıklarımıza sahip çıkalım. Özellikle satış yapanların zarar edeceği bir dönemde olduğunu da söylemiştim. Mayıs, Haziran ve Temmuz aylarında biraz daha beklemeye dayalı bir politika izleyeceğimi ve Temmuz ayında pik seviye göreceğimizi sık sık ifade ettim. Haziran ayında iç politikaya dayalı gelişmeleri takip edeceğimizi ancak Temmuz ayında yeni zirvelerle birlikte kurda devam mı tamam mı modelinde bir arayışı arayacağız. "

GRAM ALTIN MOLAYA GİRİYOR!

"TL'deki değer kayıpları haftanın ilk işlem gününde de devam ettiğini görüyoruz. Dolar/TL kuru şu an 15,94 lira seviyesinde ama serbest piyasalarda 16 seviyesinde işlem görüyor. Gün içinde 16,08-16,10 seviyelerine çıkacak. Euro /TL kuru ise 16,90 lira seviyesinde gün içinde 16,92 lira devam edeceğimiz. Büyük ihtimalle bu kur 17 lira seviyesini kırdığını haber yapacaklar. Bu sürpriz olmasın. Ons altın 1855 dolar ile başladı. Direnç seviyelerini kırdı. Ons altındaki yükselişler 1865-76 seviyelerine kadar devam edebilir. Buradan kar satışı gelebilir. FED toplantısına kadar 1780 dolar aralığını takip edin. toplantı sonrası 1880 takip edilmeli. Bant aralığımız bunlar. Gram altın ise 950 lira. 965 seviyesi direnç seviyesi. 940 lira çabuk kırıldı. 1000 lira giden bir gram altın var. Ama Haziran ayında bir mola olacak."

DOLAR OLANLAR AYI PİYASASI GELİYOR!

"Mayıs ayındaki soygundan kripto paralarda nasibini aldı. Düşüşlerin kalıcı olacağını öngörmüyorum. Haziran ayının ilk günleri hızlı toparlanmalar olabilir. Haziran ayını boğa ayı olarak adlandırdık. Kripto paralar başta olmak üzere emtia fiyatlarında yukarı yönlü ataklar göreceğiz. Dolar varlıklarında da ayı piyasası göreceğiz. Bu ikisini birbirinden ayırt ederek Haziran ayını takip edeceğiz. Sterlinde 25 TL seviyesini görmeden hamle yapmıyoruz. Kar satışı yapacağım diyenlerin yolu açık olsun. İstedikleri hamleler yapabilirler. Sterlin/TL 20 seviyesini gördü. Sterlin tarafında pozitif öngörüm devam ediyor. Dolar endeksi beklediğimiz destek seviyesinde yaklaştı. Aman dikkat edin. Davos ekonomi zirvesi var. Bunu dikkatli takip edin."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN