Doların rüzgarı araç piyasasına sıçradı! İslam Memiş'ten bayram müjdesi...Dolar 15 lira

Doların rüzgarı araç piyasasına sıçradı! İslam Memiş'ten bayram müjdesi...Dolar 15 lira

Piyasa analizleri ile kendi kitlesine yol haritası çizen İslam Memiş, BDDK'nın dolara karşı yaptığı kredi hamlesinden sonra dolar hızla 16 seviyelerine gerildi. Gram altında ise 991lira seviyeleri yatırımcıları korkuttu. İslam Memiş düşüşlerin devam edeceğini belirterek Kurban Bayramı sonrasına ilişkin kritik uyarılarda bulundu.

Haftalardır yeni açıklanacak olan ekonomik paket hakkında değerlendirmeler yapan İslam Memiş, piyasalarda yaşanacak düşüşlere dikkat çekmişti. BDDK'nın kredi kısıtlamasından dolayı dolar da haftalık kapanış 16,55 seviyeleri görülürken gram altında ise 990 TL'ye gerileme oldu. Bayram sonrasında dikkat çeken İslam Memiş, doların 15 lirayı göreceğini ifade ederek konut ve araç piyasasında düşüş yaşanacağını belirtti.

dolaraltin-002-002.jpg

KRİPTO PARALARDAKİ DÜŞÜŞ GEÇİCİ

"Piyasalar şu an Merkez Bankalarının güdümünde hareket ediyor. Faiz artırım süreci ve enflasyonla mücadele var. Kimse ayağımıza takılmasın durumu var. Ben kripto para piyasalardaki düşüşlerin kalıcı olacağını düşünmüyorum. Dijital bankaların çıkması etkili olacak."

DOLARIN 15 LİRAYA DÜŞME İHTİMALİ

"Son 1 aydır 17-18 lira aralığında döviz almam. Düşüş ihtimali var. Hükümet tarafında ciddi bir tedbir gelebilir. Musluk açılırsa Temmuz-Ağustos ayında iyimser bir sürece sokabilir. Bu aylarda TL'de beklemek daha doğru. Dolar/TL'de 15,88 TL seviyesi hala masada durmaya devam ediyor"

EV VE ARAÇ FİYATLARINDA BAYRAM DÜŞÜŞÜ

"Sıfır araçlar da döviz kurundan dolayı değer artışları devam edebilir. İkinci araçlarda şuan ciddi durgunluk var. Bayramdan sonra araçlar da yeni paketten dolayı yüzde 15-20 civarında düşüş son konusu olabilir. Şimdi nakit değerli olacak mal değersiz olacak. İkinci el araç alacak olanlar bayram sonrasında dikkat etmesi gerekiyor. Petrol fiyatlarından dolayı insanlar artık toplu taşımaları tercih ediyor. Bundan sonra insanlar nakittin değerini ön planda tutacak. Piyasada ise elektrikli araçlara hazırlık yapılıyor."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (50)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
50 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN