Dolarla kira hesabı ‘Bağdat’tan döndü

Dolarla kira hesabı ‘Bağdat’tan döndü

Dövize endeksli konut kiralama ve satışın yapıldığı Bağdat Caddesi’nde inşaatçılar TL’ye dönmeye başladı. Enflasyon ve kur farkının yansıtılmadığı Park Residences Cadde projesinde metrekareler 12 bin liradan satışa çıktı. Penthouse dairelerin de yer aldığı proje, Kadıköy Belediyesi’nin açtığı davayı da kazandı.

HAMİDE HANGÜL / İSTANBUL

Konut satış ve kiralamada döviz ve dövize endeksli sözleşmelerin yapıldığı Bağdat Caddesi’nde TL’ye dönüş başladı. İnşaat sektöründe ilk adım Birleşik Gayrimenkul’den geldi. Firma, Bağdat Caddesi’nde 40 dönümlük arazi üzerinde inşa ettiği Park Residences Cadde projesinde Türk Lirası ile satışa başladı. Metrekare fiyatların 12-13 bin liradan başladığı rezidanslarda imzaların TL ile atılması konut alıcılarından ilgi gördü. Projenin yüzde 40’ı şimdiden satıldı. Gayrimenkul sektörü ve firmanın yeni projelerini Birleşik Gayrimenkul Geliştirme ve İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Güngör Çepni, düzenlediği basınla sohbet toplantısında anlattı. Dövizde yaşanan hareketlenmeyi konut fiyatlarına yansıtmadıklarına işaret eden Çepni, “Hem kurdaki, hem de enflasyondaki hareketlilik fiyatlarda yer almıyor. Dolayısı ile şu anda konut alan bu iki alanda da ayrıca kar sağlayacak. Zaten konutu alırken yaklaşık yüzde 20 değerinin altında almış olacak. Şu anda yapılacak en iyi yatırım konut sahibi olmak” dedi. Çepni, Park Residences Cadde projesinde TL bazında yüzde 30 peşin 36 ay sıfır (0) faiz kampanyasıyla satışların devam ettiğini bildirdi. Güngör Çepni, döviz kurlarının mevcut durumuna karşın, TL bazında devam eden kampanyaları sonucunda projenin yüzde 40’nın satışını gerçekleştirdiklerini açıkladı. Yeşil alana önem verdiklerini belirten Güngör Çepni, şöyle devam etti: “Park Residences Cadde, İstanbul‘un ve Kadıköy‘ün en gözde semtleri arasında yer alan Fenerbahçe, Caddebostan ve Suadiye‘yi de içine alan Bağdat Caddesi üzerinde yer alıyor. Bağdat Caddesi gibi bir bölgede 20 dönümlük dev bir yeşil alana sahip.” Projenin toplam dört bloktan oluştuğuna işaret eden Güngör Çepni, “Biz, yüzde 60’ını Özelleştirme İdaresi’nin yaptığı ihale sonucunda satın aldık. 677 milyon lira ödedik. Buna göre A ve B bloklarda 10’uncu kata kadar yer alan daireler ile C ve D bloklar tamamen şirketimiz bünyesinde bulunuyor. Anadolu yakasının en büyük parklarından olan Özgürlük ve Göztepe parklarının projemizin hemen yanı başında olması sebebiyle Park Residences Cadde ismini seçtik. Özellikle çocuklu aileler projemize ilgi gösteriyor” dedi.

İSTANBUL’A 360 DERECE BAKIŞ

Park Residences Cadde, 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve penthouse gibi farklı büyüklükteki daire tiplerine sahip. En küçük tipteki 1+1’ler 102 ve 117 metrekare alana sahip. En büyük daireler ise 350 metrekare büyüklüğündeki 4+1’lerden oluşuyor. Kentsel dönüşüm projesi kapsamında inşa edilen proje, 360 derecelik İstanbul manzarasına sahip. Proje, yeni metro hatları ve Avrasya Tüneli gibi dev ulaşım projelerinin yanı sıra, Kalamış Marina, Büyük Kulüp, Moda Deniz Kulübü, İstanbul Yelken Kulübü ve uluslararası markaların yer aldığı AVM’lere yakın bir konumda bulunuyor.

İSKAN İPTALİ DAVASINA RET KARARI

Özelleştirme İdaresi’nden yüzde 60’ı, 677 milyon liraya alınan projeye ilişkin Güngör Çepni, şu bilgileri verdi:  “Kadıköy Belediyesi, iskan iptali için dava açtı. Ancak dava reddolundu. Bu karar da birkaç gün önce çıktı.” İran’da ofis açacaklarını da açıklayan Güngör Çepni, söz konusu ülkeden Türkiye’ye bir ilgi olduğuna dikkat çekti. Çepni, “İranlılar, Dubai’de hesap açtırmakta dahi sıkıntı çekiyor. Bizim satış ofisimiz bir AVM içinde olacak. Bir-iki ay içerisinde bunu gerçekleştirmiş oluruz” açıklamasında bulundu. Bodrum Yalıkavak’ta 400 dönümlük araziyi Özelleştirme İdaresinden aldıklarını açıklayan Güngör Çepni, “Ayrıca Kalamış Marina’nın yeniden ihaleye çıkması söz konusu. İçinde otel olması planlanıyor. Buranın ihasine girebiliriz” açıklamasında bulundu.

KONUTA İKİ YILDIR ZAM YOK

Türkiye’de konut fiyatlarına iki yıldır zam yapılmadığını savunan Güngör Çepni, sözlerini şöyle sürdürdü: “Ciddi bir zam baskısı var. Demirden çimentoya her şeye zam geldi. Ancak biz, 2017 Ocak fiyatlarımızla satışlarımıza devam ediyoruz. Çünkü, fiyatlar düşecek beklentisi oluşturuldu. Bu nedenle insanlar beklemeye başladı. Bu durum, müteahhitler üzerinde ciddi bir baskı oluşturuyor.” Bağdat Caddesi’nde yeni yeni hareketlilik başladığına işaret eden Çepni, “Önceden satış ofislerine 5 kişi geliyorsa, şimdi 10 kişi geliyor. Bu 10 talebin 3’ü satışa dönüyor. Emlakta fitilin yeniden ateşlenmesine ihtiyaç var” değerlendirmesinde bulundu.

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN