Dolar/TL kuru haftaya 5,90 seviyesinde başladı

Dolar/TL kuru haftaya 5,90 seviyesinde başladı

Türkiye'nin Fırat'ın doğusuna yönelik başlatılan harekatıyla artan jeopolitik riskler ve ABD Başkanı Trump'ın Türkiye ekonomisine yönelik açıklamaları yurti çi piyasaların önemli gündem maddesi olmaya devam ediyor. Haftaya 5,90 seviyesinde başlayan dolar 5,9225'i test etti.

ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD'nin Türkiye'ye harekat nedeniyle daha fazla yaptırım gelebileceği açıklaması kurun bu sabahki artışında etkili oldu. Dolar/TL  bu sabah en düşük 5.8838'i, en yüksek 5.9225'i test etti.

Kur güne 5,90 seviyesinde başlamıştı.

26 AĞUSTOS'TAN BERİE N YÜKSEK SEVİYE

Kur böylece 26 Ağustos'tan beri en yüksek seviyeye çıktı. Dolar o tarihte Asya piyasalarında 6.3961'e kadar yükselmişti. 

Geçen hafta dolar, TL karşısında % 2'nin üzerinde değer kazanmıştı. Yine geçen hafta % 3'ten fazla değerlenerek 6.48'e çıkan euro bu sabah 6.52'ye, sepet kur da 6.21'e yükseldi. BIST 100  Endeksi bu sabah % 1'in üzerinde satıcılı seyrediyor.

 

 

 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN