Döviz kurları yeni haftaya nasıl başladı?

Döviz kurları yeni haftaya nasıl başladı?

Döviz kurları yeni haftada sakin bir başlangıç yaptı. Dolar/TL 14,75'in hemen altında işlem görürken euro/TL ise 16,00-16,05 arasında değerleniyor.

Piyasalar haftaya yurt içinden ve ingiltereden gelecek yoğun veri akışıyla başlayacaklar. Türkiye'de ödemeler dengesi ve işgücü rakamları önce çıkarken, İngiltere'de sanayi üretimi, GSYH ve dış ticaret öncelikle takip edilecek.

PİYASALARDA İLK RAKAMLAR

Döviz kurları yeni haftaya sakin başladı. Dolar/TL, son günlerde olduğu gibi 14,75'in hemen altında işlem görürken euro/TL ise 16,00-16,05 arasında seyrini sürdürüyor.

Asya borsaları, merkez bankası toplantılarının gerçekleşeceği ve ABD enflasyon verilerinin açıklanacağı haftaya gerileyerek başlangıç yaparken, euro Fransa'da gerçekleşen Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aşırı sağ Marine Le Pen'in ilk turda kazanamamasıyla hafif yükseldi.

PETROL VE ALTIN FİYATLARI

Petrol fiyatları, haftanın ilk gününde yüzde 2'yi aşan düşüşler yaşıyor. Brent petrolün varil fiyatı 99,80 dolara kadar geriledikten sonra yeniden 100 doların üzerine çıktı.

Spot altında ise fiyatlamalar sakin. Spot altının ons fyatı 1.942 dolar seviyesinde yatay.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN