Döviz mevduatlarının toplam mevduata oranı rekor kırdı

Döviz mevduatlarının toplam mevduata oranı rekor kırdı

Merkez Bankası verilerine göre döviz mevduatının toplam mevduattaki payı yüzde 62,2’ye yükselerek zirveyi gördü. En son 2001 yılı ekim ayında yüzde 62 seviyesini görmüştü.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (MB) tarafından açıklanan verilere göre, bir önceki hafta 232 milyar 76,7 milyon dolar olan yurt içi yerleşiklerin döviz mevduatı 3 Aralık ile sona eren haftada 230 milyar 972 milyon dolara geldi. Merkez Bankası’nın parite etkisinden arındırılmış verilerine göre toplam 667 milyon dolar azaldı.

Dünya gazetesindeki habere göre, yaşanan değişimde gerçek kişilerin döviz mevduatı 707 milyon dolar azalarak 142 milyar dolara ve tüzel kişilerin döviz mevduatı 397 milyon dolar azalarak 89 milyar dolara geriledi.

Dolar/TL'nin yine 13.5 lira seviyelerinin üzerinde seyrettiği geçen hafta dolar cinsi döviz mevduatında sadece 57 milyon dolarlık azalma yaşanırken euro cinsi mevduatlarda parite etkisinden arındırılmış olarak 507 milyon dolar, kıymetli maden depo hesaplarından da yine parite etkisi arındırılmış olarak 109 milyon dolarlık gerileme yaşandı.

REKOR KIRDI

Öte yandan Merkez Bankası verilerine göre döviz mevduatının toplam mevduattaki payı yüzde 62,2’ye yükselerek zirveyi gördü. En son 2001 yılı ekim ayında yüzde 62 seviyesini görmüştü.

Merkez Bankası, geçen hafta iki kez döviz piyasalarında dolar/TL, 13,80 lira seviyelerindeyken müdahale etmiş ve yüksek oynaklık yaşanmıştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN