Dünyaca ünlü bankadan dolar için korkunç tahmin! Seçimi AK Parti kazanırsa...

Dünyaca ünlü bankadan dolar için korkunç tahmin! Seçimi AK Parti kazanırsa...

Milyonlarca kişinin merak ettiği seçim tarihi sonunda açıklandı. Seçim tarihinin belli olmasının ardından partiler arasında seçim yarışı başladı. Mayıs ayında yapılacak olan seçimler öncesi piyasalarda alarm verilmiş durumda. Vatandaşlar piyasaların seçimlere nasıl bir tepki vereceğini merak ederken dünyaca ünlü banka Morgan Stanley, Türkiye için 3 senaryolu bir araştırma yayımladı. Dolar için korkunç tahmin. Seçimi AK Parti kazanırsa dolar bu seviyelere kadar çıkacak! İşte detaylar...

Türkiye'de seçim yarışı başladı. Milyonlarca kişinin merak ettiği seçim tarihi netleşti. Mayıs ayında yapılacak olan seçimlerin ekonomi ve piyasalar üzerindeki etkisi ise şimdiden merak konusu oldu. Birçok ünlü ekonomistten peş peşe açıklamalar gelirken dünyaca ünlü banka Morgan Stanley, korkunç senaryoyu açıkladı. Kimse bu kadarını beklemiyordu. Dolar için korkunç tahmin. Eğer seçimi AK Parti kazanırsa dolar bu seviyelere kadar çıkacak. Şimdiden hazırlıklı olun.

DÜNYACA ÜNLÜ BANKADAN KORKUNÇ DOLAR TAHMİNİ

Seçim heyecanı tüm Türkiye'yi sarmış durumda. Adaylık tartışması gündemdeki yerini korurken Uluslararası finansal kuruluşların önde gelenlerinden ve Türkiye’de de faaliyet gösteren Morgan Stanley ekonomistleri, seçim üzerinden 3 farklı senaryo yayımladı. Seçimleri muhalefetin kazanması durumunda Morgan Stanley regülasyonların yürürlükten kaldırılmasını bekliyor.

dffdfd-89.jpg

Paylaşılan raporlarda seçim sonuçlarına göre piyasaların tepkileri ölçülürken bankadan kritik uyarılar peş peşe geldi. Yapılan uyarılarda 2022 dördüncü çeyreğinde rezervler ve mevduat faizlerindeki artışların Merkez Bankası’na seçimlere dek Türk Lirası’nı istikrarlı tutmak için alan sağladığını ancak TL için yukarı yönlü risklerin sürdüğünü belirtti.

Aynı zamanda paylaşılan raporlarda 2023 ikinci yarıyıl görünümünün mevcut düşük faiz politikası ya da geleneksel güvenilir mali politikalara dönüş yapılarak kayda değer bir sıkılaştırma politikasından hangisinin seçileceğine bağlı olduğunun altı çizildi.

TL ORTA VADEDE DEĞER KAYBEDECEK!

Morgan Stanley ekonomistlerine göre, TL'nin orta vadede her senaryoda da değer kaybettiği ancak geleneksel politikaların daha pozitif bir etki yaratacağı belirtildi. 2022 yılına güçlü bir giriş yapan Türk hisse senetleri piyasasının yıl başından bu yana kayda değer derecede dalgalı geçtiğine dikkat çekildi.

SEÇİMİ EĞER AK PARTİ KAZANIRSA...

Raporlar incelendiğinde gelecekteki ekonomik politikaların farklı seçim sonuçlarına göre değişebileceği belirtilirken bu durumun hisse performanslarını da etkileyerek uzun vadede hisse yatırımını zorlaştırdığına yer verildi.

Tahvil tarafı için ise yapılacak seçimlerin risk primini artırdığı ifade edildi. Seçim sonrası ortaya çıkabilecek belirsizliğin politik bir atalete sebebiyet verileceği belirtilirken geleneksel politikalara dönüşün kısa vadede olumlu etki yaratacağı vurgulandı. Öte yandan uzun vadede yerel yatırımcıların eurobonda daha az talep göstereceği ve makasın açılacağı kaydedildi.

dffdfd-91.jpg

Morgan Stanley ekonomistleri cumhurbaşkanlığı seçimini Recep Tayyip Erdoğan, parlamentoyu muhalefetin kazandığı senaryoda “Dövizde büyük bir ön düzeltme” yaşanabileceğini belirtti.

Öte yandan bu senaryoda 2024 yılında enflasyonun yüzde 35-40 seviyesinde süreceğini ve daha düşük büyüme yaşanacağına yer verildi. Ekonomistler yayımladıkları raporda bu sonucun, politika faizinde bazı ayarlamalarla sonuçlanabileceğini regülasyonların ise büyük ölçüde değişmeyeceğini öngördü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN